Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο περιορισμένης επίθεσης στο Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι διεξάγονται «καλές» συνομιλίες με το Ιράν
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο περιορισμένης επίθεσης στο Ιράν εμφανίζεται ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στη Μέση Ανατολή. 

«Υποθέτω ότι μπορώ να πω ότι το εξετάζω», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ σε ερώτηση στον Τύπο, στον Λευκό Οίκο, σχετικά με το ενδεχόμενο περιορισμένης επίθεσης στο Ιράν, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την Πέμπτη (19/02/2026) στην ομιλία του στο Συμβούλιο Ειρήνης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει ότι διεξάγονται «καλές» συνομιλίες με το Ιράν, σημειώνοντας πάντως πως «υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει».

Παράλληλα τόνισε  ότι η αμερικανική θέση παραμένει αμετάβλητη στο ότι η Τεχεράνη δεν μπορεί να αποκτήσει πυρηνικό όπλο. Είπε επίσης ότι οι δύο πλευρές πρέπει να καταλήξουν σε μια ουσιαστική συμφωνία, δηλώνοντας με νόημα «θα μάθουμε για το Ιράν σε περίπου 10 ημέρες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ηχηρή παρέμβαση της Ζιζέλ Πελικό για απόφαση – σκάνδαλο με ανήλικους βιαστές στη Βρετανία: «Ο βιασμός είναι έγκλημα»
«Είμαι βαθιά σοκαρισμένη που αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν ουσιαστικά να κερδίσουν ξανά την ελευθερία τους, τη στιγμή που τα θύματα υποφέρουν τόσο σκληρά» είπε η γυναίκα - σύμβολο της Γαλλίας
Η Ζιζέλ Πελικό
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο – «Έκανε πτήση περίπου 80 χιλιομέτρων» λένε οι Νοτιοκορεάτες
Πρόκειται για την πρώτη γνωστή εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα μετά τις 19 Απριλίου, όταν η χώρα είχε κάνει δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς
Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα
Στην κόψη του ξυραφιού ξανά ΗΠΑ και Ιράν: Αμερικανικές επιθέσεις σε πυραυλικές εγκαταστάσεις και πλοία
Για αυτοάμυνα κάνουν λόγο οι ΗΠΑ σχετικά με τις επιθέσεις που πραγματοποίησαν - Ο Τραμπ χαρακτήρισε το εμπλουτισμένο ουράνιο «πυρηνική σκόνη», τονίζοντας ότι η τύχη του αποτελεί βασικό όρο στις διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη
Πύραυλος