Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει υπουργό Ενέργειας τον αρνητή της κλιματικής κρίσης, Κρις Ράιτ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το Σάββατο (16/11/24) ότι επέλεξε τον Κρις Ράιτ, διευθύνοντα σύμβουλο εταιρειών της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου και ένθερμο υπερασπιστή της χρήσης ορυκτών καυσίμων, για το πόστο του υπουργού Ενέργειας.

Ο Ράιτ είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Liberty Energy, μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών πετρελαιοειδών με έδρα το Ντένβερ. Αναμένεται να υποστηρίξει το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ να μεγιστοποιήσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου και να αναζητήσει τρόπους για την ενίσχυση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η ζήτηση για την οποία αυξάνεται για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες.

Είναι επίσης πιθανό να συμμεριστεί την αντίθεση του Τραμπ στην παγκόσμια συνεργασία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Ράιτ έχει χαρακτηρίσει τους ακτιβιστές της κλιματικής αλλαγής κινδυνολόγους και έχει παρομοιάσει τις προσπάθειες των Δημοκρατικών για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη με κομμουνισμό σοβιετικού τύπου.

«Δεν υπάρχει καμία κλιματική κρίση, ούτε βρισκόμαστε στη μέση μιας ενεργειακής μετάβασης», είχε δηλώσει ο Ράιτ σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο προφίλ του στο LinkedIn πέρυσι.

Ο ίδιος δεν έχει καμία πολιτική εμπειρία, έχει αρθρογραφήσει εκτενώς για την ανάγκη για περισσότερη παραγωγής ορυκτών καυσίμων για να βγουν οι άνθρωποι από τη φτώχεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο «Καρντάσιαν του Τσεσάιρ» και η απάτη με τις πανάκριβες τσάντες που δεν υπήρχαν – Το πλουσιόπαιδο του Instagram και το βαρύ ποινικό του μητρώο
Ο 26χρονος Jack Watkin καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση για την εξαπάτηση πλούσιων φίλων και συγγενών του, από τους οποίους απέσπασε σχεδόν 200.000 λίρες
Ο 26χρονος
Φρίκη στην Καλιφόρνια: Φοιτητές εγκλωβίστηκαν μέσα σε Tesla Cybertruck και κάηκαν ζωντανοί – Αγωγές κατά της εταιρείας καταθέτουν οι οικογένειες
Οι οικογένειες των 3 θυμάτων κατηγορούν την εταιρεία του Έλον Μασκ ότι γνώριζε για το προβληματικό άνοιγμα των θυρών του οχήματος που κλείδωσαν αυτόματα και δεν το διόρθωσε ενώ ζητούν αποζημιώσεις
Μνημείο για τα θύματα του δυστυχήματος με το Tesla Cybertruck στο Piedmont της Καλιφόρνιας
19