Κόσμος

«Ο Ντόναλντ Τραμπ θα αποφασίσει για την επίθεση στο Ιράν τις επόμενες δυο εβδομάδες» λέει ο Λευκός Οίκος

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να αναχωρήσει τη Δευτέρα για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ολλανδία.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα αποφασίσει αν οι ΗΠΑ θα συμμετέχουν στις επιθέσεις που εξαπολύει το Ισραήλ στο Ιράν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την Πέμπτη (19/06/2025).

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θέλει να επιτρέψει στις διπλωματικές προσπάθειες να προχωρήσουν προτού λάβει οριστική απόφαση για την αμερικανική στρατιωτική δράση στο Ιράν

«Με βάση το γεγονός ότι υπάρχει μια σημαντική πιθανότητα διαπραγματεύσεων που μπορεί να πραγματοποιηθούν ή να μην πραγματοποιηθούν με το Ιράν στο εγγύς μέλλον, θα πάρω την απόφασή μου για το αν θα προχωρήσω ή όχι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες», ανέφερε ο πρόεδρος στη δήλωσή του, την οποία διάβασε δυνατά η εκπρόσωπος Τύπου Καρολίν Λέβιτ από την αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα λαμβάνει ενημερώσεις πληροφοριών από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του κάθε μία από τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Ο Τραμπ, ο οποίος συνήθως περνά τα Σαββατοκύριακα μακριά από τον Λευκό Οίκο, θα αναχωρήσει την Παρασκευή για το κλαμπ του στο Νιου Τζέρσεϊ και θα παραστεί σε μια εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Θα επιστρέψει όμως στον Λευκό Οίκο την επόμενη ημέρα για να λάβει τις ενημερώσεις του στον Λευκό Οίκο το Σάββατο και την Κυριακή.

Ο Τραμπ συναντάται καθημερινά με αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας στην Αίθουσα Καταστάσεων του Λευκού Οίκου, καθώς σκέφτεται αν θα συμμετάσχει στην εκστρατεία του Ισραήλ κατά του Ιράν.

Ο Τραμπ αναμένεται να αναχωρήσει τη Δευτέρα για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ολλανδία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Dailymail: Σάλος με τις δαπάνες 90.000 δολαρίων της Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Αθήνα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα φέρεται να ζήτησε την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ 58.000 δολαρίων στην πρεσβευτική κατοικία στο Κολωνάκι, ενώ εξετάζεται και η πρόσληψη προσωπικού φωτογράφου, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Πολιτική αναταραχή στις ΗΠΑ: Καρατομήσεις κορυφής και νευρικότητα στο στρατόπεδο του Τραμπ εν μέσω πολέμου στο Ιράν
Ο Τραμπ απέλυσε την υπουργό Δικαιοσύνης Παμ Μπόντι και ο Χέγκσεθ ζήτησε από αρχηγό του γενικού επιτελείου του στρατού των ΗΠΑ Ράντι Τζορτζ να παραιτηθεί άμεσα
Ο Τραμπ με την Παμ Μπόντι
Ροζ σκάνδαλο στην κυβέρνηση Μελόνι: Η παρουσιάστρια Κλαούντια Κόντε αποκάλυψε τη σχέση της με τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι
Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια τόνισε ότι «δεν μπορεί να αρνηθεί» - Η αποκάλυψη μετατραπεί σε πολιτικό ζήτημα για την ιταλίδα πρωθυπουργό Μελόνι
Η 34χρονη Κλαούντια Κόντε