Κόσμος

Ο Ντόναλτ Τραμπ διόρισε πρέσβη των ΗΠΑ στη Γαλλία τον συμπέθερό του που έχει κάνει φυλακή για φοροδιαφυγή

Ένα πολύ αμφιλεγόμενο πρόσωπο διόρισε για πρέσβη των ΗΠΑ στη Γαλλία ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο εκλεγμένος πρόεδρος έβαλε στη συγκεκριμένη θέση τον πατέρα του γαμπρού του, Τσαρλς Κούσνερ, που στο παρελθόν είχε κάνει φυλακή για φοροδιαφυγή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την ανακοίνωση για τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ, με τον πιο αγαπημένο του τρόπο, μέσω ανάρτησης στο social media του, Truth Social.

«Θα σταλεί στο Παρίσι για να ενδυναμώσει τη συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Γαλλίας, του παλαιότερου συμμάχου μας και ενός από τους ισχυρότερους μας», τόνισε στην ανάρτησή του.

Ο μεγιστάνας ακινήτων, Τσαρλς Κούσνερ, στο παρελθόν πέρασε 1 χρόνο σε ομοσπονδιακή φυλακή για φοροδιαφυγή μέχρι που έλαβε χάρη από τον Ντόναλντ Τραμπ στο τέλος της πρώτης του θητείας στον Λευκό Οίκο.

Η τοποθέτηση ενός ανθρώπου με λερωμένο ποινικό μητρώο στη θέση του διπλωμάτη, δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά, με τον Ντόναλντ Τραμπ να φαίνεται πως δεν τον απασχολεί.

Ο γιος του, ο Τζάρεντ Κούσνερ είναι σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ, της μεγαλύτερης σε ηλικία κόρης του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζάρεντ Κούσνερ ήταν σύμβουλος του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, ιδιαίτερα για τη Μέση Ανατολή, κατά την πρώτη του θητεία στον Λευκό Οίκο.

Ο 70χρονος πλέον Τσαρλς Κούσνερ, κάποτε παρέδωσε τα ηνία στον γιο του για να διευθύνει την οικογενειακή αυτοκρατορία ακινήτων, την Kushner Companies.

Ο λόγος; Έπρεπε να εκτίσει ποινή φυλάκισης αφού ομολόγησε την ενοχή του το 2004 για φορολογική απάτη, δωροδοκία μαρτύρων και παράνομες συνεισφορές σε προεκλογικές εκστρατείες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε σήμερα τον Τσαρλς Κούσνερ ως έναν «λαμπρό επιχειρηματία, φιλάνθρωπο και καλό διαπραγματευτή», χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο δικαστικό παρελθόν του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαλαισία: 7 νεκροί σε ναυάγιο λέμβου με μετανάστες κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη
Οι μαλαισιανές αρχές έχουν ανασύρει τουλάχιστον επτά σορούς και έχουν διασώσει 13 επιζώντες, μετά την ανατροπή σκάφους που μετέφερε μέρος ομάδας περίπου 300 μεταναστών, πιθανότατα από τη Μιανμάρ
Ναύτης της Μαλαισιανής Υπηρεσίας Θαλάσσιας Επιβολής του Νόμου ελέγχει έναν επιζώντα που διασώθηκε από το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους, μετά τη βύθιση ενός σκάφους από το Buthidaung της Μιανμάρ κοντά στα σύνορα Μαλαισίας-Ταϊλάνδης
Βρετανία: Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του BBC μετά την καταγγελία για μοντάζ σε ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ
Αποχωρεί και η επικεφαλής του BBC News, Ντέμπορα Τέρνες, εν μέσω καταγγελιών για έλλειψη πολιτικής ουδετερότητας και παραπλανητικό μοντάζ σε ομιλία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ
Ο γενικός διευθυντής της BBC, Τιμ Ντέιβι