Κόσμος

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καλεί την Χαμάς να καταθέσει τα όπλα και καταδικάζει τις επιθέσεις στο Ισραήλ

«Καταδικάζουμε επίσης τους φόνους και την κράτηση πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και των ενεργειών της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε το βράδυ της Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου τη Χαμάς να καταθέσει τα όπλα και καταδίκασε τις επιθέσεις τστο Ισραήλ, στη βιντεοσκοπημένη ομιλία του στον ΟΗΕ.

«Η Χαμάς δεν θα έχει κανέναν ρόλο στην κυβέρνηση, αυτή η οργάνωσης και οι άλλες φατρίες πρέπει να καταθέσουν τα όπλα τους στην Παλαιστινιακή Αρχή», τόνισε ο Μαχμούντ Αμπάς, στον οποίο οι ΗΠΑ δεν έδωσαν βίζα ώστε να παραστεί στη σύνοδο «για τη λύση των δύο κρατών» που διεξάγεται στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Καταδικάζουμε επίσης τους φόνους και την κράτηση πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και των ενεργειών της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023», πρόσθεσε.

Το Ισραήλ κατηγορεί εδώ και περίπου δύο χρόνια την παλαιστινιακή ηγεσία ότι δεν καταδικάζει τις επιθέσεις αυτές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη Μπέντζαμιν Νετανιάχου για Ιράν: «Προσπάθησαν να δολοφονήσουν έναν από τους γιους μου»
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν διευκρίνισε ποιος από τους γιους του στοχοποιήθηκε - ο Γιαΐρ ή ο Άβνερ - ούτε άλλες πληροφορίες σχετικά με την αναφερθείσα απόπειρα δολοφονίας
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ο Τραμπ κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο με τον Καναδά: Στο 50% οι δασμοί σε αυτοκίνητα και χάλυβα από 1η Ιανουαρίου 2027
«Κατασκευάστε στις ΗΠΑ και οι δασμοί είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ. Ο Καναδάς δεν θα αντιμετωπίζεται πλέον σαν Πολιτεία!» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος με ανάρτηση στο Truth Social
Ο Ντόναλντ Τραμπ