Κόσμος

Ο πάπας Φραγκίσκος για πρώτη φορά με μάσκα – Κάλεσε τους πιστούς να τηρούν τις αποστάσεις

Για πρώτη φορά σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος θεάθηκε δημοσίως με μάσκα και προειδοποίησε ότι κανείς δεν θα πρέπει να επιδιώκει να αποκτήσει πολιτικά οφέλη από την πανδημία του κορονοϊού.

Παράλληλα ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε όσους αναπτύσσουν εμβόλια να μην το θεωρήσουν ως ευκαιρία για να αποκομίσουν κέρδη.

Σήμερα ήταν η δεύτερη φορά που ο ποντίφικας δέχτηκε σε ακρόαση πιστούς δια ζώσης, μετά από έξι μήνες που συνομιλούσε μαζί τους διαδικτυακά. Για πρώτη φορά, φορούσε μια λευκή μάσκα καθώς έμπαινε και έβγαινε από το αυτοκίνητό του και χρησιμοποιούσε κατά διαστήματα αντισηπτικό που του έριχνε στα χέρια ένας συνεργάτης του.

Ο πάπας κάλεσε τους περίπου 500 πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί να παραμείνουν στις θέσεις τους για να τηρούνται οι αποστάσεις και τους είπε ότι η πανδημία θα πρέπει να δώσει το έναυσμα σε όλους να εργαστούν για το κοινό καλό. «Δυστυχώς, όλοι μας παρατηρούμε την ανάδυση συμφερόντων. Για παράδειγμα, υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να εκμεταλλευτούν για τον εαυτό τους τις πιθανές λύσεις, όπως να αναπτύξουν εμβόλια και μετά να τα πουλήσουν σε άλλους. Κάποιοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να σπείρουν τον διχασμό, να αποκτήσουν οικονομικά ή πολιτικά πλεονεκτήματα, να ξεκινήσουν ή να εντείνουν μια σύρραξη», συνέχισε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο ποντίφικας χαρακτήρισε «ζηλωτές του Πόντιου Πιλάτου που απλώς νίπτουν τας χείρας τους» όσους αγνοούν τα δεινά που προκάλεσε ο κορονοϊός. Σχολίασε όμως ότι μολονότι «συχνά η πολιτική δεν έχει καλή φήμη», στην ιστορία υπήρξαν πολλοί πολιτικοί «που ήταν άγιοι». Αλλά δεν κατονόμασε κανέναν.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη CNN: Το άγνωστο παρασκήνιο της διάσωσης του πιλότου από το Ιράν – Η καταστροφή των C-130 και η «μπλόφα»
Οι ιρανικές αρχές υποστήριξαν ότι τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις τους, ενώ ο Τραμπ δεν έκανε αναφορά σε απώλειες, τονίζοντας ότι «κανένας Αμερικανός στρατιωτικός δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε»
Τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η επιχείρηση των ΗΠΑ / Reuters 6
Μπαράζ απειλών Τραμπ κατά του Ιράν: «Ο χρόνος λήγει την Τρίτη, θα σας ανατινάξουμε» αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Το Ιράν προειδοποιεί ότι σε περίπτωση επίθεσης κατά των υποδομών του, η Τεχεράνη θα ανταποκριθεί στοχεύοντας παρόμοιες υποδομές των ΗΠΑ, επιμένοντας ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν αυτοάμυνα και όχι επιλογή
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του 56χρονου ορειβάτη με ελικόπτερο στο Αγρίνιο
Ο 56χρονος Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας αφού απεγκλωβίστηκε από το δύσβατο σημείο, φέροντας τραύματα στο σώμα του μεταφέρθηκε με Super Puma στο νοσοκομείο του Ρίου
Αγρίνιο
Τραμπ στη Wall Street Journal: «Θα καταστρέψω τα εργοστάσια ενέργειας του Ιράν, εάν δεν ανοίξουν τα Στενά»
«Βρισκόμαστε σε πολύ ισχυρή θέση και η συγκεκριμένη χώρα θα χρειαστεί 20 χρόνια για να ανοικοδομηθεί, αν είναι τυχερή, αν εξακολουθεί να υπάρχει ως χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
REUTERS