Κόσμος

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα δώσει Ευαγγέλιο σε κρατούμενους στις φυλακές της Ρώμης

Ιταλοί σχολιαστές δεν αποκλείουν ο 88χρονος Ποντίφικας να κάνει και πάλι μία «έκπληξη» και να θελήσει να πλύνει τα πόδια φυλακισμένων στην παραδοσιακή τελετή του νιπτήρος

Στις φυλακές της Ρώμης, Ρετζίνα Τσέλι, θα μεταβεί ο Πάπας Φραγκίσκος τη Μεγάλη Πέμπτη (17.04.2025). Ο Ποντίφικας θα δωρίσει το Ευαγγέλιο σε κρατούμενους με τους οποίους θα συναντηθεί.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο 88χρονος Πάπας Φραγκίσκος δεν αναμένεται να πάρει μέρος στην τελετή του νιπτήρος η οποία γίνεται τη Μεγάλη Πέμπτη.

Ωστόσο, σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι δεν αποκλείεται ο Ποντίφικας να κάνει και πάλι μία «έκπληξη», όπως συνέβη συχνά τις τελευταίες ημέρες.

Λαμβάνοντας υπόψη, μάλιστα, πως τα τελευταία χρόνια η τελετή του νιπτήρος γινόταν πάντα σε σωφρονιστικά καταστήματα, όπου ο Πάπας Φραγκίσκος θέλησε να πλύνει τα πόδια φυλακισμένων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διαψεύδει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας: «Τα αεροσκάφη μας δεν παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Εσθονίας»
«Η πτήση εκτυλίχτηκε με αυστηρή συμμόρφωση στους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου, χωρίς να παραβιαστούν τα σύνορα άλλον κρατών, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τα μέσα ελέγχου», αναφέρει η Ρωσία
Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη 3