Κόσμος

Ο Πάπας Λέων αγιοποίησε πρώην σατανιστή ιερέα κι άλλες έξι θρησκευτικές προσωπικότητες – Η ιστορία του Μπαρτόλο Λόνγκο

Ο Πάπας Λέων αγιοποίησε επτά θρησκευτικές προσωπικότητες – ανάμεσά τους και έναν πρώην σατανιστή ιερέα που έγινε καθολικός.

Ο σατανιστής ιερέας Μπαρτόλο Λόνγκο αγιοποιήθηκε από τον Πάπα Λέοντα κατά τη διάρκεια τελετής στο Βατικανό την Κυριακή. Περισσότεροι από 70.000 πιστοί συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο Βατικανό για να παρακολουθήσουν την ιστορική τελετή αγιοποίησης επτά θρησκευτικών προσωπικοτήτων από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ – τη δεύτερη που πραγματοποιεί από τότε που εξελέγη ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τον περασμένο Μάιο.

Ο πρώτος πάπας των ΗΠΑ βγήκε από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου ντυμένος με ένα τελετουργικό λευκό ράσο. Πορτρέτα των «επτά μαρτύρων» αποκαλύφθηκαν στα παράθυρα γύρω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Περισσότεροι από 70.000 πιστοί συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο Βατικανό
Περισσότεροι από 70.000 πιστοί συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο Βατικανό / REUTERS / Claudia Greco


«Σήμερα έχουμε ενώπιόν μας επτά μάρτυρες, τους νέους Αγίους, οι οποίοι, με τη χάρη του Θεού, κράτησαν αναμμένο το λυχνάρι της πίστης» είπε ο Ποντίφικας, για να συνεχίσει: «Είθε η μεσιτεία τους να μας βοηθήσει στις δοκιμασίες μας και το παράδειγμά τους να μας εμπνεύσει στην κοινή μας κλίση προς την αγιότητα».

Ανάμεσα στους τιμώμενους αγίους ξεχώρισε το όνομα του Μπάρτολο Λόνγκο, ενός Ιταλού δικηγόρου και πρώην σατανιστή, ο οποίος βρήκε τον δρόμο της επιστροφής στον καθολικισμό και αφιέρωσε τη ζωή του στην πίστη, ιδρύοντας μάλιστα το Παπικό Ιερό της Ευλογημένης Παρθένου του Ροδαρίου της Πομπηίας.

Στους υπόλοιπους περιλαμβάνονται ένας αρχιεπίσκοπος που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της αρμενικής γενοκτονίας, ένας κατηχητής από την Παπούα Νέα Γουινέα, ένας γιατρός από τη Βενεζουέλα γνωστός ως «ο γιατρός των φτωχών» και τρεις μοναχές που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη φιλανθρωπία.

Ποιος ήταν ο πρώην σατανιστής ιερέας Μπαρτόλο Λόνγκο

Ο Λόνγκο, γεννήθηκε το 1841 και πέθανε το 1926, χειροτονήθηκε ως σατανικός ιερέας προτού μεταστραφεί στον Καθολικισμό.

Ο πρώην σατανιστής ιερέας, Μπαρτόλο Λόνγκο
Πορτρέτο του Ο πρώην σατανιστή ιερέα Μπαρτόλο Λόνγκο / REUTERS / Claudia Greco


Ο Λόνγκο γεννήθηκε από γονείς που ήταν ευσεβείς καθολικοί. Ο πατέρας του πέθανε το 1851 και η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε έναν δικηγόρο. Ο ίδιος συνέχισε τις σπουδές του στη νομική το 1961 στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του Λόνγκο στο πανεπιστήμιο, η Εκκλησία στην Ευρώπη ανταγωνιζόταν με δημοτικότητα τον πνευματισμό και τον αποκρυφισμό, πράγμα που σήμαινε ότι πολλοί φοιτητές συμμετείχαν σε δημόσιες διαδηλώσεις κατά του πάπα και πίστευαν στη μαγεία.

Μετά από κάποιες σπουδές και αρκετές πνευματικές εμπειρίες, ο Λόνγκο χειροτονήθηκε «σατανιστής».

Μια δεκαετία μετά, ο Λόνγκο είχε αποκηρύξει τον πνευματισμό και έγινε Δομινικανός τριτοετής, παίρνοντας το όνομα Ροζάριο το 1871.

Επανεντάχθηκε στον Καθολικισμό και συνέχισε ιδρύοντας το Παπικό Ιερό της Παναγίας του Ροδαρίου της Πομπηίας.

Το 1873, ο Λόνγκο άρχισε να αναστηλώνει μια ερειπωμένη εκκλησία και χρηματοδότησε ένα φεστιβάλ προς τιμήν της Παναγίας του Ροδαρίου. Άρχισαν να αναφέρονται φερόμενα θαύματα και ο Λόνγκο προώθησε το ροζάριο μέχρι τον θάνατό του σε ηλικία 85 ετών το 1926.

Σε όλη του τη ζωή, υποστήριξε την κοινωνική δικαιοσύνη. Ίδρυσε σχολεία, ορφανοτροφεία και φιλανθρωπικά ιδρύματα και επικεντρώθηκε στα παιδιά των κρατουμένων, καθώς πίστευε στη δύναμη της εκπαίδευσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα – Για τη Νοτιοανατολική Ασία αναχωρεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν τρεις φορές κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του στον Λευκό Οίκο
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν
Ο Στάρμερ είδε τον Ζελένσκι και ζήτησε από τους συμμάχους να στείλουν όπλα μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία
Η συνάντηση Ζελένσκι - Στάρμερ πραγματοποιήθηκε αφότου ο βασιλιάς Κάρολος Γ' παραχώρησε νέα ακρόαση στον Ουκρανό Πρόεδρο - η τρίτη συνάντησή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις αρχές του έτους
Κιρ Στάρμερ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι