Κόσμος

Ο Πούτιν έστησε τον Κιμ – Η ιστορική χειραψία [pics]

Με καθυστέρηση έφτασε στο ραντεβού του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο Βλαδιβοστόκ ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφτασε χαμογελαστός το πρωί στο Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, για την πρώτη του συνάντηση κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Κιμ, ο οποίος επιδιώκει να ανανεωθεί η υποστήριξη της Μόσχας, ιστορικού συμμάχου της Πιονγκγιάνγκ, μετά το φιάσκο στο οποίο εξελίχθηκε η δεύτερη σύνοδος κορυφής με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Ανόι του Βιετνάμ στα τέλη του Φεβρουαρίου, από την πλευρά του έφθασε με τρένο στο Βλαδιβοστόκ χθες.

putinkim

Παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις του Κιμ, η Ρωσία παρέμενε ως τώρα στο περιθώριο της θεαματικής διαδικασίας αναθέρμανσης των διακορεατικών σχέσεων και των διαπραγματεύσεων της Βόρειας Κορέας με τη Νότια Κορέα και με τις ΗΠΑ από τις αρχές του 2018.

kim

Όμως, δύο μήνες μετά την πλήρη αποτυχία της δεύτερης συνόδου κορυφής των Κιμ και Τραμπ, ο βορειοκορεάτης ηγέτης μοιάζει να αναζητεί όσα περισσότερα στηρίγματα μπορεί στο μπραντεφέρ του με την Ουάσινγκτον και να επιδιώκει επίσης μια ορισμένη επανεξισορρόπηση της σχέσης του με το Πεκίνο, τον βασικότερο υποστηρικτή της Πιονγκγιάνγκ, και τη Μόσχα, ιστορικό στυλοβάτη της χώρας του την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Άλλωστε, η ΕΣΣΔ είχε συμβάλει καθοριστικά να αναλάβει την εξουσία ο παππούς του και ιδρυτής της Λαϊκής Δημοκρατίας, ο Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Ο Πούτιν, που έφθασε αεροπορικώς, και ο Κιμ, που αφίχθη με το λαδί του τρένο μία ημέρα νωρίτερα κι έγινε δεκτός από στρατιωτικό άγημα που του απέδωσε τιμές, θα συναντηθούν στο νησί Ρούσκι, όπου έχουν γίνει σημαιοστολισμοί κι έχει αναπτυχθεί πολύ ισχυρές δυνάμεις των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Δεν αναμένεται να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση, ούτε να υπογραφτούν συμφωνίες στη συνάντηση των ηγετών, την πρώτη αυτού του επιπέδου από το 2011, όταν είχαν συναντηθεί ο τότε πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ και ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο πατέρας του σημερινού ηγέτη τηςΛΔ Κορέας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρκούδες έκαναν «κατάληψη» στο χωριό Μπέλομπραντ στο Κόσοβο - Το δημοτικό σχολείο έβγαλε προειδοποίηση ότι οι μαθητές κινδυνεύουν
Σε βίντεο που τράβηξαν οι κάτοικοι οι αρκούδες φαίνονται κάνουν βόλτες, εξερευνώντας κήπους και αναποδογυρίζουν έπιπλα, αναζητώντας τροφή, ενώ πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να ανοίγουν μεγάλα, άσπρα σακιά με ζάχαρη
Αρκούδες
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
«Η υγεία είναι ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση, όμως εδώ και πολύ καιρό, αποτελεί υποσημείωση στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα»
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
ΗΠΑ: Ο εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι κατεβαίνει στην πολιτική – Ο Τζακ Σλόσμπεργκ διεκδικεί έδρα στο Κογκρέσο
Ο 32χρονος Τζακ Σλόσμπεργκ, εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι, κατεβαίνει με τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές του 2026, διεκδικώντας έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Νέα Υόρκη
Ο εγγονός του προέδρου Κένεντι, Τζακ Σλοςμπεργκ