Κόσμος

Ο Πούτιν ευχαριστεί τον Μασκ επειδή δεν έστειλε δορυφόρο που ζήτησε η Ουκρανία – «Εξαίρετος επιχειρηματίας»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έπλεξε το εγκώμιο του Έλον Μασκ, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στη ρωσική Άπω Ανατολή. Λίγα 24ωρα νωρίτερα ο διάσημος επιχειρηματίας είχε αποκαλύψει ότι δεν ενεργοποίησε το δορυφορικό δίκτυο Starlink για να βοηθήσει την Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλεσε τον Έλον Μασκ «εξαίρετο άνθρωπο» και επιχειρηματία! Ως γνωστόν, η εταιρεία SpaceX του Μασκ έχει αναδειχτεί σε σημαντικό παίκτη στη βιομηχανία των διαστημικών μεταφορών.

Τα δημόσια συγχαρητήρια του Πούτιν δόθηκαν λίγες ημέρες αφότου ο Έλον Μασκ είπε ότι απέρριψε πέρυσι το αίτημα της Ουκρανίας να ενεργοποιήσει το δορυφορικό δίκτυο Starlink πάνω από το λιμάνι της Σεβαστούπολης, στην Κριμαία.

Σκοπός να βοηθηθεί το Κίεβο σε μία επίθεση εναντίον του ρωσικού στόλου, με τον Έλον Μασκ να ισχυρίζεται ότι φοβήθηκε πως θα γινόταν συνεργός σε «σημαντική» πολεμική ενέργεια.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ επαίνεσε επίσης τον Μασκ (κάτω φωτογραφία – Reuters) με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (σ.σ. πρώην Twitter) γι’ αυτήν την απόφασή του, για την οποία Ουκρανοί πολιτικοί του άσκησαν δριμεία κριτική.

MUSK REUTERS

Ο Πούτιν, μιλώντας σε ένα οικονομικό φόρουμ στη ρωσική Άπω Ανατολή, δεν αναφέρθηκε στο θέμα του Starlink, όμως ρωτήθηκε για την επιτυχία της εταιρείας SpaceX και απάντησε: «Όσον αφορά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τον Έλον Μασκ (…) είναι αναμφίβολα εξαίρετο πρόσωπο. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε και νομίζω ότι το αναγνωρίζει όλος ο κόσμος. Είναι ένας δραστήριος και ταλαντούχος επιχειρηματίας και έχει πετύχει πολλά, με τη στήριξη και του αμερικανικού κράτους».

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Μόσχα σχεδιάζει να συνεχίσει το δικό της διαστημικό πρόγραμμα, παρά την αποτυχία της αποστολής της στη Σελήνη τον περασμένο μήνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στους ηγέτες των 27 μελών της ΕΕ: Τον Ιανουάριο η υπογραφή της Mercosur
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζιόρτζια Μελόνη, ζήτησε την αναβολή για να καθησυχάσει τους αγρότες, ενώ αρκετές χώρες που υποστηρίζουν τη συμφωνία, προειδοποίησαν ότι περαιτέρω καθυστέρηση, θα μπορούσε να καταστρέψει το εμπορικό deal
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Το Κέντρο Κένεντι θα μετονομαστεί σε «Τραμπ – Κένεντι»: Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δίνει «συγχαρητήρια» στον νεκρό πρόεδρο
Ο Ντόναλντ Τραμπ όταν επανήλθε στην προεδρία απέλυσε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου και τα αντικατέστησε με συμμάχους του, οι οποίοι στη συνέχεια τον όρισαν πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου
Ντόναλντ Τραμπ