Κόσμος

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα επισκέφθηκαν τραυματίες από την επίθεση στο Μπόροου Μάρκετ

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα, επισκέφθηκαν σήμερα το Βασιλικό Νοσκομείο, όπου νοσηλεύονται 12 από τους 48 τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης στην "καρδιά" του Λονδίνου, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (03.06.2017). Συνολικά επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η άμεση ανταπόκριση των βρετανικών υπηρεσιών τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου, μετά την επίθεση των ακραίων ισλαμιστών στο κεντρικό Λονδίνο, έδειξε μια εικόνα της χώρας “στα καλύτερά της”, δήλωσε η Δούκισσα της Κορνουάλης.
“Είναι η Βρετανία στα καλύτερά της, σωστά; Όλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους, δεν φαίνεται να υπάρχει πανικός. Όλοι κάνουν τη δουλειά τους” σχολίασε η Καμίλα μιλώντας στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

“Όλοι ενθουσιαστήκαμε με την επίσκεψη. Οι προηγούμενες ήταν δύο δύσκολες ημέρες”, είπε στο Reuters TV μια νοσοκόμα, η Γκουέν Χέντινγκ.

Ο Κάρολος και η Καμίλα πήγαν επίσης στην αίθουσα ειδικών επιχειρήσεων της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, που τη βραδιά της επίθεσης μετατράπηκε σε κέντρο διοίκησης των αρχών.

Η επίθεση του Σαββάτου, στην πολυσύχναστη περιοχή Μπόροου Μάρκετ του Λονδίνου, ήταν η τρίτη που σημειώνεται στη Βρετανία μέσα στους τρεις τελευταίους μήνες. Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τους τρεις δράστες μέσα σε οκτώ λεπτά αφότου έλαβαν την πρώτη κλήση για βοήθεια.

ΦΩΤΟ: REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νότια Κορέα και ΗΠΑ «κλειδώνουν» τη κατασκευή πυρηνοκίνητων υποβρυχίων – Ερωτήματα για τον τόπο ναυπήγησής τους
Η Νότια Κορέα εξασφαλίζει μια πρωτοφανή συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τεχνολογία πυρηνικής πρόωσης, ένα σημαντικό στρατηγικό βήμα που προκαλεί περιφερειακές ανησυχίες και βιομηχανικά ερωτήματα
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Λι Τζέ Μιουνγκ
Κολομβία: Η συνεργασία ασφάλειας με τις ΗΠΑ τελικά διατηρείται
Η Μπογκοτά κάνει πίσω μετά την ανακοίνωση του Γουστάβο Πέτρο για αναστολή της συνεργασίας, μια απόφαση που είχε προκαλέσει πολιτική κατακραυγή την ώρα που οι σχέσεις με την Ουάσιγκτον περνούν περίοδο έντονων αναταράξεων
Ο Πρόεδρος της Κολομβίας, Γκουστάβο Πέτρο