Κόσμος

Ο πρίγκιπας Παράς Σαχ προσπάθησε να σκοτώσει την κόρη της αναπληρώτριας πρωθυπουργού!

Ένα περιστατικό έχει αναστατώσει όλο το Νεπάλ. Ο πρώην διάδοχος του θρόνου αποπειράθηκε να σκοτώσει την κόρη της αναπληρωτού πρωθυπουργού, επειδή η οικογένεια της υποστήριξε την κατάργηση της μοναρχίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Πυρ κατά της θυγατέρας της αναπληρώτριας πρωθυπουργού Σουτζάτα Κοϊραλα και του συζύγου της, άνοιξε σε εθνικό πάρκο του Νεπάλ, ο πρώην διάδοχος του θρόνου, Ο πρίγκιπας Παράς Σαχ, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
 
Η εφημερίδα Κατμαντού Ποστ γράφει ότι σύμφωνα με τα όσα φέρεται να συνέβησαν, ο Παράς πυροβόλησε την κόρη της Κοϊράλα, Μέλανι και το γαμπρό της Ρουμπέλ Τσονταρί, το Σάββατο το βράδυ στο θέρετρο Τιγκερ Τοπς, στο Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν, 175 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, επειδή, όπως είπε, η οικογένεια Κοϊράλα είχε συνωμοτήσει για την κατάργηση της μοναρχίας.
 
Το ζεύγος δεν έπαθε κάτι από τους πυροβολισμούς και μετακινήθηκε σε παρακείμενο ξενοδοχείο ενώ η διεύθυνση του θερέτρου είπε ότι των πυροβολισμών είχε προηγηθεί λεκτικός διαπληκτισμός ανάμεσα στον πρώην διάδοχο από τη μια και τη Μέλανι Κοϊράλα και το σύζυγό της που κατάγεται από το Μπαγκλαντές, από την άλλη.
 
Σε δήλωσή του ο Παράς είπε ότι ήλθε σε πολιτική αντιπαράθεση με δύο πολίτες από την Ινδία και το Μπαγκλαντές και έφυγε από το εστιατόριο μόνος, όταν η συζήτηση ξέφυγε από κάθε έλεγχο.
 
«Δεν πυροβόλησα κανένα, μόνο έριξα άσφαιρα πυρά έξω από το εστιατόριο επειδή είχα απελπιστεί με τις λέξεις που χρησιμοποίησαν εναντίον της οικογένειας και της χώρας μου», είπε ο Παράς.
 
Ούτε η αστυνομία, ούτε το υπουργείο Εσωτερικών του Νεπάλ επιβεβαίωσαν το γεγονός.
 
Από την πλευρά της, η Σουτζάτα Κοϊράλα, η οποία βρίσκεται σε ταξίδι στην ανατολική Ασία, κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών Μπιμ Ραουάλ για να του ζητήσει να αναλάβει νομική δράση εναντίον του Παράς, αν και δεν έχει μέχρι στιγμής υποβληθεί επίσημο αίτημα.
 
Ο Παράς έχει μονοπωλήσει τα πρωτοσέλιδα αρκετές φορές, όταν ήταν ακόμη διάδοχος, μετά την εμπλοκή του σε καυγάδες και πυροβολισμούς σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Ο πατέρας Γκιανέντρα Σαχ παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2008 ύστερα από διαμαρτυρίες που κατέληξαν στο τέλος της μοναρχίας μετά από 240 χρόνια.
 
Ο Γκιανέντρα εστέφθη βασιλιάς το 2001 αφού ο ανιψιός του και τότε διάδοχος, ο πρίγκιπας Ντιπέντρα, κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής συγκέντρωσης, άνοιξε πυρ και σκότωσε εννέα άτομα, ανάμεσα στα οποία τον πατέρα του, τη μητέρα του ενώ στους τραυματίες συγκαταλεγόταν και ο Παράς. Στο επεισόδιο είχε τραυματιστεί θανάσιμα ο ίδιος ο δράστης.
 
Σήμερα το πολίτευμα του Νεπάλ είναι αβασίλευτη από το 2008 δημοκρατία.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποιοι μπορεί να διαδεχθούν τον Κιρ Στάρμερ: Τα επικρατέστερα ονόματα για την ηγεσία των Εργατικών στη Βρετανία
Υπό πίεση ο Βρετανός πρωθυπουργός να παραιτηθεί μετά τη συντριβή στις τοπικές εκλογές - «Δεν παραιτούμαι», είπε ο Στάρμερ στο υπουργικό συμβούλιο - Παραιτήθηκαν δύο υφυπουργοί του
Keir Starmer, Angela Rayner, Andy Burnham
Ανανεώθηκε πριν 22 λεπτά
Με την πλάτη στον τοίχο ο Κιρ Στάρμερ – «Περισσότερη αστάθεια δεν είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας» λέει ο υπουργός Άμυνας
Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος είναι ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός αρνήθηκε να συνομιλήσει κατ' ιδίαν με υπουργούς του μετά το υπουργικό συμβούλιο
Ο Κιρ Στάρμερ
«Ενδέχεται να εμφανιστούν και άλλα κρούσματα χανταϊού τις επόμενες εβδομάδες», λέει ο ΠΟΥ
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι βρισκόμαστε στην έναρξη μιας μεγαλύτερης επιδημίας, αλλά φυσικά η κατάσταση μπορεί να αλλάξει» ανέφερε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους
Επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου επιβιβάζεται σε αεροπλάνο
Ο πόλεμος στο Ιράν «σβήνει τα χρώματα» από τα σνακς – Ασπρόμαυρες συσκευασίες λόγω έλλειψης μελανιού
Η γνωστή εταιρεία σνακ Calbee ανακοίνωσε ότι θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα καταστήματα νέες συσκευασίες για 14 προϊόντα της, μεταξύ των οποίων πατατάκια και κράκερ γαρίδας
Πατατάκια στα σούπερ μάρκετ της Ιαπωνίας