Κόσμος

Ο Σεργκέι Λαβρόφ αποκλείει το Βατικανό από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για το Ουκρανικό

«Θα ήταν λίγο άκομψο για τις ορθόδοξες χώρες να συζητούν σε καθολικό έδαφος ζητήματα που σχετίζονται με την εξάλειψη των βαθύτερων αιτιών» σημείωσε
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη δική του απάντηση για τα περί ειρηνευτικών συνομιλίων ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία έδωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αποκλείοντας στην ουσία από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση το Βατικανό, ενώ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, ο Λαβρόφ υπογράμμισε πως οι συνομιλίες με την Ουκρανία είναι σε προχωρημένο στάδιο, αλλά ο ίδιος θεωρεί «άβολο» μια νέα συνάντηση να γίνει στο Βατικανό, σε καθολικό έδαφος.

«Θα ήταν λίγο άκομψο για τις ορθόδοξες χώρες να συζητούν σε καθολικό έδαφος ζητήματα που σχετίζονται με την εξάλειψη των βαθύτερων αιτιών (της σύγκρουσης)», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Κατηγόρησε το Κίεβο ότι «καταστρέφει» την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και πρόσθεσε πως: «Για το ίδιο το Βατικανό θα ήταν άβολο, υπό αυτές τις συνθήκες, να φιλοξενήσει αντιπροσωπείες από ορθόδοξες χώρες».

 

Στη συνέχεια δήλωσε ότι η Μόσχα δεν θα επιτρέψει στους ρωσόφωνους της Ουκρανίας να παραμείνουν υπό το καθεστώς της «χούντας», όπως την αποκάλεσε, του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Λαβρόφ εκτίμησε ότι θα είναι «έγκλημα» αν η Ρωσία επιτρέψει να συμβεί αυτό. Πρόσθεσε εξάλλου ότι ο πιο απλός τρόπος να επιλυθεί η σύγκρουση θα ήταν αν η διεθνής κοινότητα απαιτούσε από την Ουκρανία να καταργήσει τους νόμους που κάνουν διακρίσεις εις βάρος των ρωσόφωνων.

Το Κίεβο αρνείται ότι γίνονται τέτοιες διακρίσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποιοι μπορεί να διαδεχθούν τον Κιρ Στάρμερ: Τα επικρατέστερα ονόματα για την ηγεσία των Εργατικών στη Βρετανία
Υπό πίεση ο Βρετανός πρωθυπουργός να παραιτηθεί μετά τη συντριβή στις τοπικές εκλογές - «Δεν παραιτούμαι», είπε ο Στάρμερ στο υπουργικό συμβούλιο - Παραιτήθηκαν δύο υφυπουργοί του
Keir Starmer, Angela Rayner, Andy Burnham
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Με την πλάτη στον τοίχο ο Κιρ Στάρμερ – «Περισσότερη αστάθεια δεν είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας» λέει ο υπουργός Άμυνας
Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος είναι ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός αρνήθηκε να συνομιλήσει κατ' ιδίαν με υπουργούς του μετά το υπουργικό συμβούλιο
Ο Κιρ Στάρμερ
«Ενδέχεται να εμφανιστούν και άλλα κρούσματα χανταϊού τις επόμενες εβδομάδες», λέει ο ΠΟΥ
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι βρισκόμαστε στην έναρξη μιας μεγαλύτερης επιδημίας, αλλά φυσικά η κατάσταση μπορεί να αλλάξει» ανέφερε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους
Επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου επιβιβάζεται σε αεροπλάνο