Κόσμος

Ο Σηκουάνας κλείνει το Λούβρο και το RER! Εκκενώνονται προάστια του Παρισιού

Κάθε ώρα που περνάει, ο Σηκουάνας «φουσκώνει» όλο και περισσότερο. Κάθε ώρα που περνάει, η κατάσταση στο Παρίσι γίνεται όλο και πιο δραματική, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η απομάκρυνση κατοίκων από προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι αρχές του Παρισιού, εξαιτίας της απελπιστικής κατάστασης, ετοιμάζονται να κλείσουν τόσο μια από τις υπόγειες γραμμές του προαστιακού (RER), ενώ καθώς η στάθμη του Σηκουάνα ανεβαίνει συνεχώς, το προσωπικό του Λούβρου ενημερώθηκε ότι το μουσείο (ένα από τα σημαντικότερα στο κόσμο) μπορεί να κλείσει επίσης!

Η γραμμή C του RER θα παραμείνει κλειστή μέσα στο Παρίσι από τις 4 μ.μ. (17:00 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε μέσω του Twitter η εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF. “Είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να κλείσουμε το μουσείο και ζητούμε τη βοήθεια εθελοντών το απόγευμα”, αναφέρεται εξάλλου σε εσωτερικό email που έστειλε στους εργαζομένους ο επικεφαλής του μουσείου του Λούβρου Ζαν-Λικ Μαρτινέ, σύμφωνα με το Reuters.

Η στάθμη του Σηκουάνα αναμένεται ότι θα φθάσει αύριο Παρασκευή τα 5,60 μ., κάτω από τα 6 μ. στα οποία θα πλημμύριζε το μετρό και πολύ κάτω από το ύψος ρεκόρ των 8,60 μ. που είχε φτάσει το 1910.

Το Παρίσι βρίσκεται τις δύο τελευταίες ημέρες σε κατάσταση συναγερμού για πλημμύρες, καθώς ο Σηκουάνας ξεχειλίζει από την κοίτη του και κατακλύζει τους αυτοκινητόδρομους που περνούν δίπλα του, με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει η κυκλοφορία στον ποταμό, περιλαμβανομένων των δημοφιλών τουριστικών bateaux-mouches.

Όλα αυτά ενώ το γύρo του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες του Reuters που δείχνουν άνδρες της πυροσβεστικής να απομακρύνουν με βάρκες κατοίκους του προαστίου Λονζιμό, στα ανατολικά του Παρισιού. Γυναίκες με παιδιά στα χέρια καθώς και ηλικιωμένοι απομακρύνονται από το προάστιο που έχει πλημμυρίσει εξαιτίας των συνεχώς καταρρακτωδών βροχών.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως ο Μάιος ήταν για τη μείζονα περιφέρεια του Παρισιού ο πιο υγρός μήνας από το 1960. Στην περιφέρεια Λουαρέ, όπου ο νομάρχης κινητοποίησε τον στρατό για να βοηθήσει στην απομάκρυνση αυτοκινητιστών που είχαν παγιδευτεί στον αυτοκινητόδρομο A10, οι πλημμύρες ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων 100 ετών.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τη Γαλλία τις τελευταίες μέρες έχουν αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, κυρίως στις περιφέρειες της κεντρικής χώρας, κατά μήκος του Λίγηρα και του Σηκουάνα. Μια 86χρονη γυναίκα πνίγηκε μέσα στο σπίτι της, στο Σουπ-σιρ-Λουέν, περίπου 140 χλμ. νότια του Παρισιού.

Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Πατριάρχης Ιεροσολύμων συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη: Γάζα και Άγιοι Τόποι στο επίκεντρο
Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «γενοκτόνο» τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και δήλωσε πως είναι απαράδεκτες οι ενέργειες του Ισραήλ που στοχεύουν να βλάψουν το ιστορικό της καθεστώς και την ιερότητα της Ιερουσαλήμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων 2
Politico: Γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν σκοπεύει να τερματίσει τον πόλεμο – Η υπόσχεση για νίκη και η πεποίθηση πως θα «γλιτώσει»
«Έχει την επιθυμία να καταστρέψει το ΝΑΤΟ, να δείξει πως είναι άχρηστο. Απέδειξε πως μπορεί να επιτεθεί στις χώρες του ΝΑΤΟ και ότι αυτές δεν διαθέτουν αμυντικά συστήματα»
Βλαντιμίρ Πούτιν 5
Ζελένσκι για drones σε Πολωνία και Ρουμανία: «Η Ρωσία επεκτείνει τον πόλεμο, μην περιμένετε βαλλιστικούς πυραύλους για να πάρετε αποφάσεις»
Το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου προς ΝΑΤΟ, Ευρώπη, G7 και G20 - «Γνώριζαν που πετούσαν τα drones τους», είπε τονίζοντας πως δεν ήταν τυχαία περιστατικά
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 8
Νετανιάχου: «Η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ θα άνοιγε τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομήρων» – Έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων
«Οι ηγέτες των τρομοκρατών της Χαμάς που ζουν στο Κατάρ δεν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της Γάζας», πρόσθεσε
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου