Κόσμος

Ο Σνόουντεν θέλει παράταση της άδειας παραμονής του στη Ρωσία

Ο πρώην συνεργάτης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν ζήτησε να παραταθεί η άδεια διαμονής του στη Ρωσία, η οποία λήγει τον Αύγουστο, ανακοίνωσε σήμερα ο ρώσος δικηγόρος του Ανατόλι Κουτσέρενα.

Ο Κουτσέρενα επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα “για την παράταση της διαμονής στη Ρωσία” του Έντουαρντ Σνόουντεν. “Αναμένουμε την απόφαση” η οποία πρόκειται να ληφθεί από τη μεταναστευτική υπηρεσία, πρόσθεσε.

Ο Ανατόλι Κουτσέρενα, ο οποίος ανέλαβε τον Έντουαρντ Σνόουντεν μόλις αυτός έφθασε στη Ρωσία πέρυσι τον Ιούνιο, είχε ήδη δηλώσει τον περασμένο μήνα πως ασχολείται με την παράταση της άδειας παραμονής του.

Ο Αμερικανός, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία στη χώρα του αφού αποκάλυψε την έκταση των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων των ΗΠΑ σ’ ολόκληρο τον κόσμο, είχε αποκλεισθεί για περισσότερο από ένα μήνα μέσα στο αεροδρόμιο της Μόσχας πριν του χορηγηθεί άσυλο και αναχωρήσει προς άγνωστη κατεύθυνση στη Ρωσία, καθώς δεν μπόρεσε να πάει στη Λατινική Αμερική.

Ο πρώην σύμβουλος της NSA, το διαβατήριο του οποίου έχουν αφαιρέσει οι αμερικανικές αρχές, υπενθύμισε πάντως τον Ιούνιο ότι υπέβαλε αίτημα για άσυλο στη Βραζιλία και δήλωσε πως θα ήταν “ευτυχής” αν πήγαινε σ’ αυτή τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκάλυψη Σνόουντεν: Ήμουν μυστικός πράκτορας – ΒΙΝΤΕΟ

Άρχισαν οι έρευνες για τις υποκλοπές στο κινητό της Μέρκελ

“Παλιά μου τέχνη κόσκινο” ο Σνόουντεν – Δεν θα καταθέσει στη γερμανική Βουλή


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Πολιτική κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό μετά την απόσυρση υποψηφίας για το Συνταγματικό Δικαστήριο
Το SPD κάνει λόγο για «ενορχηστρωμένη εκστρατεία» και «ρήγμα εμπιστοσύνης» μετά την απόρριψη της υποψήφιάς του για τη γερμανική συνταγματική δικαιοσύνη
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς
Πάνω από 1.000 δολάρια τη βραδιά: Ο πρόεδρος της Αυστρίας «εκτός» COP30 λόγω των υπέρογκων τιμών στα ξενοδοχεία στη Βραζιλία
Ο Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη για το κλίμα τον Νοέμβριο στο Μπελέμ της Βραζιλίας, λόγω... των τιμών στα ξενοδοχεία
Ο Πρόεδρος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν
CNN: Γιατί θέλουν να συναντηθούν Πούτιν και Τραμπ – Τα 5 πιθανά σενάρια για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία
Το ενδεχόμενο μίας συνάντησης Τραμπ - Πούτιν έχει «κλειδώσει», ενώ τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία έχουν συμφέρον να προχωρήσουν σε τέτοιους διαλόγους σε αυτή τη φάση του πολέμου στην Ουκρανία
Πόλεμος στην Ουκρανία