Κόσμος

Ο Στιβ Σκαλίζ υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο Στιβ Σκαλίζ θα είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία της Βουλής των  Αντιπροσώπων. Οι Ρεπουμπλικανοί, οι οποίοι ελέγχουν αυτό το νομοθετικό σώμα, πρότειναν τον Σκαλίζ μετά την αποπομπή, την περασμένη εβδομάδα, του Κέβιν Μακάρθι.

Ο Στιβ Σκαλίζ, που μέχρι σήμερα είναι ο «υπ’ αριθμόν 2» των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, θα πρέπει να κερδίσει την ψήφο των βουλευτών για να πάρει στα χέρια του το… σφυράκι του προέδρου. Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή, με 221 έδρες έναντι 212 των Δημοκρατικών.

Δύο βουλευτές είπαν ότι η ψηφοφορία ενδέχεται να διεξαγόταν αργά το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Ο Μάικλ Μακόλ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής, είπε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν μερικές ώρες μπροστά τους για να σφυρηλατήσουν την ενότητά τους.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι η «Κάτω Βουλή» του Κογκρέσου, με την «Άνω Βουλή» να είναι η Γερουσία. Η σύνθεση και οι εξουσίες της Βουλής και της Γερουσίας καθορίζονται στο Άρθρο 1 του Συντάγματος.

SteveScalise REUTERS

Ο Στιβ Σκαλίζ αριστερά στη φωτογραφία του Reuters: 

Κάθε αμερικανική Πολιτεία αντιπροσωπεύεται στη Βουλή ανάλογα με τον πληθυσμό της, αλλά δικαιούται τουλάχιστον έναν Αντιπρόσωπο ως Μέλος του Κογκρέσου. Η πιο πολυπληθής Πολιτεία, η Καλιφόρνια, έχει τώρα 53 βουλευτές (αντιπροσώπους).

Ο συνολικός αριθμός των βουλευτών, ορίζεται από τον νόμο στους 435. Κάθε αντιπρόσωπος έχει διετή θητεία. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων εκλέγεται από τα μέλη της Βουλής.

Το Σύνταγμα παρέχει στη Βουλή αρκετές αποκλειστικές εξουσίες: Την εξουσία να εισηγείται νομοσχέδια εσόδων, να παραπέμπει αξιωματούχους σε δίκη, και να εκλέγει τον Πρόεδρο σε περίπτωση αδιεξόδου του Εκλεκτορικού Κολλεγίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλαλούμ στο Ιράν με τα πυρηνικά: Ο Χαμενεΐ επιμένει πως νίκησε τον Τραμπ – Στον «αέρα» οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Το Συμβούλιο των Φρουρών ενέκρινε το σχέδιο νόμου για τη διακοπή της συνεργασίας με τον ΔΟΑΕ - Αντιδρά Γαλλία και Γερμανία - Τι συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις Ιράν και ΗΠΑ για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης
Πυρηνική εγκατάσταση Φορντό - Ιράν 6
Σχέδιο «έκτακτης ανάγκης» από Χάρβαρντ και Πανεπιστήμιο Τορόντο - Φοιτητές θα σπουδάζουν στον Καναδά αν δεν ανανεωθεί η βίζα τους
Εάν υπάρξουν περιορισμοί στην έκδοση βίζας, οι αλλοδαποί φοιτητές της Σχολής Διακυβέρνησης Τζον Φ. Κένεντι του Χάρβαρντ θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Σχολή Μανκ Διεθνών Υποθέσεων και Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο
Χάρβαρντ
CNN: Οι μυστικές συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Οι όροι της Ουάσινγκτον για τα πυρηνικά
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ τόνισαν στο CNN ότι έχουν υποβληθεί αρκετές προτάσεις με βασική και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση το μηδενικό εμπλουτισμό ουρανίου από το Ιράν, τον οποίο έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι χρειάζεται
Άνθρωποι περπατούν κοντά σε μια τοιχογραφία του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, εν μέσω της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ, στην Τεχεράνη