Κόσμος

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα… του Κόρμπιν! Καταιγισμός παραιτήσεων!

Οι επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος σε θέματα Μεταφορών Λίλιαν Γκρίνγουντ, Εκπαίδευσης Λούσι Πάουελ και Περιβαλλοντικής Πολιτικής Κέρι Μακάρθι ανακοίνωσαν τις παραιτήσεις τους διαμαρτυρόμενοι κατά της ηγεσίας του Τζέρεμι Κόρμπιν μετά τη νίκη των υποστηρικτών του Brexit στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Νωρίτερα, η Γκλόρια Ντε Πιέρο, επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου βρετανικού Εργατικού Κόμματος για τα θέματα των νέων, γινόταν το τρίτο στέλεχος των Εργαστικών που παραιτούνταν σήμερα, καθώς το κόμμα βυθίζεται στην κρίση μετά το δημοψήφισμα που κέρδισαν οι υποστηρικτές της αποχώρησης από την ΕΕ.

Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η Ντε Πιέρο έγραψε στον αρχηγό του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν για να του πει πως δεν πιστεύει ότι μπορεί να οδηγήσει τους Εργατικούς στη νίκη στις βουλευτικές εκλογές που ενδέχεται να πραγματοποιηθούν μέσα σε διάστημα μηνών, αφού ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα παραιτηθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Νωρίτερα ο επικεφαλής των Εργατικών για θέματα εξωτερικής πολιτικής Χίλαρι Μπεν είχε παυθεί αφού δήλωσε ότι έχασε την εμπιστοσύνη του στον Κόρμπιν και η επικεφαλής του κόμματος για θέματα υγείας Χέιντι Αλεξάντερ παραιτήθηκε. Η τελευταία δήλωσε επίσης πως περιμένει ότι θα παραιτηθεί ένας “αρκετά μεγάλος” αριθμός συναδέλφων της που κατέχουν ηγετικές θέσεις στο Εργατικό Κόμμα.

Ωστόσο ο Τζον ΜακΝτόνελ, υπεύθυνος των Εργατικών για την οικονομική πολιτική και πιστός στον Κόρμπιν, κάλεσε το κόμμα να μείνει ενωμένο και τόνισε πως ο Κόρμπιν “δεν πρόκειται να πάει πουθενά”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
O Βλαντίμιρ Πούτιν υποδέχθηκε τον Σι Τζινπίνγκ στο Κρεμλίνο: «Κίνα και Ρωσία απέναντι στην ηγεμονική καταδίωξη της Δύσης»
Ο Κινέζος πρόεδρος, που θα παραστεί στους εορτασμούς για την 80η επέτειο από τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, αναμένεται να υπογράψει εμπορικές συμφωνίες με τη Μόσχα
Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο 1
Ξεκινά ξανά η ψηφοφορία των Καρδιναλίων για την εκλογή του νέου Πάπα - Αυξάνονται οι πιθανότητες να βγει λευκός καπνός
Μέσα στην ημέρα έχουν προγραμματιστεί 4 ψηφοφορίες, στις 10:30, 12:00, 18:30 και 20:00 το απόγευμα - Ποιες οι διαδικασίες στην περίπτωση που εκλεχθεί ο νέος Πάπας
Καμινάδα