Κόσμος

Ο Τόμσεν προειδοποιεί την Ιταλία: Σεβαστείτε τους κανόνες της ΕΕ

Ο Πολ Τόμσεν έστειλε μήνυμα προειδοποίησης στην Ιταλία, να σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωση αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2019.

Ο κ. Τόμσεν τόνισε πως η Ιταλία θα πρέπει να βελτιώσει τα δημόσια οικονομικά της εάν θέλει να δημιουργήσει το περιθώριο για να χαλαρώσει τη δημοσιονομική της πολιτική κατά την επόμενη οικονομική επιβράδυνση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, η Ρώμη κάνει λάθος που θέτει ως στόχο μια αύξηση στο ονομαστικό και το διαρθρωτικό της δημοσιονομικό έλλειμμα τον επόμενο χρόνο παραβιάζοντας τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ.

«Συνεχίζουμε να προβλέπουμε σχετικά ισχυρή ανάπτυξη στην Ιταλία τον επόμενο χρόνο. Δεν είναι αυτή η εποχή για να χαλαρώσουμε τη δημοσιονομική πολιτική, είναι η εποχή για να έχουμε κάποια δημοσιονομική διαρθρωτική προσαρμογή», δήλωσε ο Τόμσεν στην ετήσια συνεδρίαση του ΔΝΤ στο Μπαλί.

«Μια δημοσιονομική χαλάρωση αυτού του μεγέθους… δεν είναι σωστή. Η αντίδραση της αγοράς υπήρξε αρκετά μη ευνοϊκή και αυτό αποτυπώνει το σημείο που αφορά τον δημοσιονομικό χώρο», δήλωσε ο Τόμσεν.

Στην Ιταλία αναφέρθηκε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς. «Εάν είναι να δώσει κάποιος συμβουλή στην Ιταλία, είναι να προσέχει τι κάνει», δήλωσε ο Σολτς από το Μπαλί.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας Τζοβάνι Τρία επαναβεβαίωσε σήμερα μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν στο Μπαλί την «πρόθεση να συνεχιστεί ένας εποικοδομητικός διάλογος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους άλλους εταίρους της ευρωζώνης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα Χαμενεΐ: Συγχαρητήρια για τη νίκη επί των σιωνιστών – Οι ΗΠΑ δεν πέτυχαν τίποτα από τον πόλεμο
Πρώτο μήνυμα από τότε που η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ιράν και Ισραήλ - «Οποιαδήποτε μελλοντική επιθετική ενέργεια εναντίον του Ιράν θα έχει βαρύ τίμημα» διεμήνυσε
Ο Αλί Χαμενεϊ
Ανανεώθηκε πριν 19 λεπτά
8
New York Times: Ανησυχία στο Ιράν για την εξαφάνιση του ανώτατου ηγέτη Χαμενεΐ – «Πρέπει όλοι να προσευχόμαστε»
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια ούτε έχει κάνει κάποια βιντεοσκοπημένη δήλωση εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα - «Οι πολίτες ανησυχούν: πού είναι ο ηγέτης μας;»
O ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Βίντεο με τη βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας να κοροϊδεύει τον Τραμπ ενώ μιλάει: Σάλος με τον μορφασμό της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Η βασίλισσα της Ολλανδίας κατηγορείται ότι μιμήθηκε ειρωνικά τον τρόπο ομιλίας του αμερικανού προέδρου - Ποικίλες αντιδράσεις στα social media
Βασιλικό ζεύγος Ολλανδίας και Τραμπ
5
Σε κίνδυνο χιλιάδες παιδιά στις ΗΠΑ - Η κυβέρνηση Τραμπ επανεξετάζει το εμβολιαστικό πρόγραμμα
Η σύσταση της νέας ομάδας εργασίας θα εξετάσει το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού των παιδιών και τη χρησιμότητα των εμβολίων που εγκρίθηκαν πριν από επτά ή και περισσότερα χρόνια
Εμβολιασμός
Πνίγηκε από τις σφοδρές καταιγίδες το Παρίσι: Δύο νεκροί, 17 τραυματίες, πάνω από 100.000 σπίτια χωρίς ρεύμα – Πλημμύρισε η Εθνοσυνέλευση
Ένας 12χρονος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου κι ένας 59χρονος οδηγούσε γουρούνα, όταν έπεσε πάνω του δέντρο που ξερίζωσαν οι άνεμοι - Εικόνες και βίντεο
Σφοδρές καταιγίδες στη Γαλλία, «πνίγηκε» το Παρίσι
2