Κόσμος

Ο Τραμπ δεν πήγε για γκολφ για να σταματήσει τους “αναρχικούς”

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πάει τελικά για Σαββατοκύριακο στην ιδιωτική έκτασή του όπου βρίσκεται γήπεδο γκολφ στο Νιου Τζέρσεϊ καθώς ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως το ακύρωσε.

Η ακύρωση του ταξιδιού του Τραμπ για το διήμερο ανακοινώθηκε την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού έχει μεταφερθεί σε μια ζώνη από τον Νότο προς τη Δύση των ΗΠΑ, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους ειδικούς σε ζητήματα δημόσιας υγείας.’

Χθες Παρασκευή καταγράφηκε θλιβερό ρεκόρ τουλάχιστον 40.870 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε μία ημέρα στη χώρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

«Επρόκειτο να πάω στο Μπέντμινστερ, στο Νιου Τζέρζι, το Σαββατοκύριακο, αλλά αποφάσισα να μείνω στην Ουάσινγκτον για να εξασφαλίσω ότι θα επιβληθεί ο νόμος & η τάξη», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που προτιμά, πληκτρολογώντας τις λέξεις «νόμος» και «τάξη» με κεφαλαία γράμματα όπως συνηθίζει για έμφαση. «Τους εμπρηστές, τους αναρχικούς, τους πλιατσικολόγους και τους προβοκάτορες βασικά τους σταματήσαμε», συνέχισε.

«Κάνω αυτό που απαιτείται για να είναι οι κοινότητές μας ασφαλείς — κι αυτοί οι άνθρωποι θα προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης!», συμπλήρωσε.

Κατόπιν, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για την προστασία των μνημείων και των αγαλμάτων στη χώρα, διαμηνύοντας πως περιμένουν «βαριές ποινές φυλάκισης» όσους διαπράττουν «παράνομες ενέργειες εναντίον της Σπουδαίας Χώρα μας!».

Η καταστροφή περιουσίας του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους, συμπεριλαμβανομένων των αγαλμάτων, αποτελεί ήδη ποινικό αδίκημα το οποίο επισύρει ποινές φυλάκισης και κάθειρξης ως και 10 ετών στις ΗΠΑ.

Αγάλματα και μνημεία που τιμούν πρόσωπα ταυτισμένα με τον ρατσισμό έχουν ανατραπεί, αποκαθηλωθεί ή καταστραφεί από διαδηλωτές το τελευταίο διάστημα καθώς η χώρα έχει μπει σε διαδικασία αναστοχασμού της ιστορίας της με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη στα τέλη Μαΐου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, διαδηλωτές προσπάθησαν να καταστρέψουν αγάλματα στην Ουάσινγκτον, ιδίως των πρώην προέδρων Άντριου Τζάκσον και Έιμπραχαμ Λίνκολν. Εμποδίστηκαν από την αστυνομία.

Ο Τραμπ επιμένει να υποβαθμίζει τις ανησυχίες για την πανδημία του κορονοϊού και μοιάζει να επιδιώκει να προβάλει την εικόνα του σκληρού με το έγκλημα, παλιάς κοπής ηγέτης τις τελευταίες εβδομάδες, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Νωρίτερα χθες η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, ψήφισε υπέρ της πρότασης να γίνει η Ουάσινγκτον πολιτεία, κάτι που θα μείωνε δραστικά τον άμεσο έλεγχο του Ντόναλντ Τραμπ στην περιφέρεια υπό ομοσπονδιακή δικαιοδοσία όπου υπάγεται. Το νομοσχέδιο πάντως αναμένεται απλώς να μπει στο συρτάρι της Γερουσίας, που ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1
Σοκάρει Έλληνας του Τέξας για τις φονικές πλημμύρες: «Μία συμμαθήτρια των παιδιών μου βρέθηκε πνιγμένη και μία άλλη αγνοείται» - Ξεπερνούν τους 68 οι νεκροί
Πάνω από 68 νεκροί, εκ των οποίων 21 παιδιά, ο νεότερος τραγικός απολογισμός από τις βιβλικές καταστροφές στο Τέξας - 24 παιδιά μεταξύ των αγνοουμένων
Τέξας
10
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε στο μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε στην Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία 2