Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Τραμπ έγινε… Τσακ Νόρις! “Θα έμπαινα άοπλος στο λύκειο της Φλόριντα”! [vid]

Τραμπ
Φωτογραφίες αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε μια απίστευτη δήλωση προέβη ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με το μακελειό στο λύκειο της Φλόριντα, όπου 17 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Τι είπε και τι… έκανε το 2016 μέσα από βίντεο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι δεν θα δίσταζε να σπεύσει «ακόμα και χωρίς όπλο» (!) στο Λύκειο της Φλόριντας προκειμένου να αποτρέψει την ένοπλη επίθεση με τους 17 νεκρούς.

«Πιστεύω πραγματικά ότι θα επέστρεφα εκεί μέσα ακόμα και χωρίς όπλο και πιστεύω ότι η πλειονότητα των πολιτών θα αντιδρούσε ανάλογα» επισήμανε ο μεγιστάνας κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε προς του κυβερνήτες των ομοσπονδιακών πολιτειών της χώρας.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Ο… ατρόμητος Τραμπ του 2016

Για να πειστεί κανείς σχετικά με το κατά πόσο λέει… αλήθεια ο Τραμπ, δε χρειάζεται να ανατρέξουμε στο μακρινό παρελθόν. Αρκεί να πάμε λιγότερο από δύο χρόνια πίσω.

Συγκεκριμένα στις 13 Μαρτίου του 2016, τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ “έτρεχε” ακόμη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, πριν τις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Τι είχε συμβεί τότε; Ο Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποιούσε ομιλία στο Οχάιο, όταν ξαφνικά τα μέλη των μυστικών υπηρεσιών έτρεξαν γύρω του! Ένας άνδρας όρμησε στο πόντιουμ που είχε στηθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Ντέιτον του Οχάιο και φάνηκε να κινείται απειλητικά εναντίον του Τραμπ!

Ο μεγιστάνας κατάλαβε ότι κάτι συνέβη και η αντίδρασή του δεν ήταν ακριβώς… ψύχραιμη! Κοινώς ο Τραμπ ήταν έντρομος και μόνο στην… υποψία απειλής, ενώ ήταν περιτριγυρισμένος από δεκάδες άνδρες ασφαλείας…

Φυσικά κανείς δεν απαιτεί από έναν πολιτικό να μην… τρομάξει, ωστόσο όταν το 2016 έχει συμβεί αυτό το περιστατικό, είναι τουλάχιστον οξύμωρο το 2018 να υποστηρίζεις πως θα πήγαινες άοπλος σε ένα σχολείο όπου βρίσκεται περιστατικό με πυροβολισμούς εν εξελίξει

Ίσως και προσβλητικό για την μνήμη των θυμάτων.

Θυμηθείτε την… ψύχραιμη αντίδραση του Τραμπ το 2016

Ξανά επικρίσεις εναντίον των αστυνομικών!

Εν αντιθέσει, ο επικεφαλής του αμερικανικούς κράτους επανέλαβε τις επικρίσεις που είχε διατυπώσει σε βάρος των αστυνομικών αρχών του Πάρκλαντ, που δεν επενέβησαν ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίθεση κι αφού συγκεκριμένα είχε αποκαλέσει «δειλό» τον αστυνομικό που βρισκόταν σε υπηρεσία στο σχολείο.

«Δεν πρόκειται ακριβώς για πρόσωπα που θα τους παρασημοφορούσαμε. Ο τρόπος που αντέδρασαν ήταν ειλικρινά αποκρουστικός» υπογράμμισε και κατόπιν συμπλήρωσε:

«Ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν είναι ντροπή».

Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι οι αρχές πρέπει να διαχειρίζονται καλύτερα τις προειδοποιήσεις αναφορικά με ανθρώπους που επιδεικνύουν τάσεις βίας. Όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του 19χρονου δράστη που αιματοκύλισε το σχολείο της Φλόριντας.

Η συνάντηση διεξήχθη στον Λευκό Οίκο. Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ τόνισε από την πλευρά του ότι οι ομοσπονδιακές αρχές πρέπει να λάβουν επιπλέον μέτρα. Κι αυτό ούτως ώστε για να βελτιώσουν την ασφάλεια στα σχολεία. Περιλαμβανομένης της πρόσληψης ψυχαναλυτών σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Ουάσιγκτον Τζέι Ίνσλι υπογράμμισε, απευθυνόμενος στον Τραμπ, ότι οι εκπαιδευτικοί στην πολιτεία του δεν θέλουν να οπλοφορούν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις