Κόσμος

Ο Τραμπ παραιτήθηκε με «μπηχτές» από μέλος του σωματείου ηθοποιών

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, παραιτήθηκε από μέλος του κορυφαίου σωματείου ηθοποιών το οποίο είχε ξεκινήσει μια διαδικασία πειθαρχικής έρευνας σε βάρος του μετά την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι.

Στην επιστολή του προς το Σωματείο Ηθοποιών Κινηματογράφου-Αμερικανική Ομοσπονδία Καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου (SAG-AFTRA) ο Τραμπ γράφει: «Και ποιος ενδιαφέρεται; «Δεν επιθυμώ πλέον να συνδέομαι με το σωματείο σας».

«Σας ευχαριστούμε» απάντησε λακωνικά το SAG στη δική του ανακοίνωση

Το SAG-AFTRA, που εκπροσωπεί περίπου 160.000 ηθοποιούς, δημοσιογράφους και άλλους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης, ανέφερε στις 19 Ιανουαρίου ότι θα εξετάσει τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Τραμπ στις ταραχές, σημειώνοντας ότι ο πρώην πρόεδρος «επιτέθηκε στις αξίες που αυτή η ένωση θεωρεί ιερές: τη δημοκρατία, την αλήθεια, τον σεβασμό προς τους συμπατριώτες μας Αμερικανούς κάθε φυλής και πίστης και την ιερότητα του ελεύθερου Τύπου».

Το σωματείο δεν είχε διευκρινίσει πότε θα συνεδρίαζε για να εξετάσει το θέμα. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox το πειθαρχικό επρόκειτο να συνεδριάσει αυτήν την εβδομάδα.

«Μολονότι δεν γνωρίζω το έργο σας, είμαι πολύ υπερήφανος για το έργο μου», έγραψε ο Τραμπ απευθυνόμενος στην πρόεδρο του σωματείου, την Γκαμπριέλ Καρτέρις. «Δεν έχετε κάνει τίποτα για μένα», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προκλητικός Φιντάν: Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης θέλουν να λύσουν τα προβλήματα, αλλά υπάρχει ο Δένδιας και το πολιτικό κόστος
Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα για το αν η Τουρκία «θα πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα»
Χακάν Φιντάν
Το Μπάκιγχαμ είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με την βρετανική αστυνομία σε έρευνες για τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
Η αστυνομία εξετάζει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το 2010 ο Άντριου έδωσε στον Τζέφρι Επστάιν απόρρητες εκθέσεις, ενώ ο Αμερικάνος έστειλε μια γυναίκα στην κατοικία του τότε πρίγκιπα
Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου
Εργάτης της Ford αποκάλεσε «προστάτη παιδεραστών» τον Τραμπ και δεν απολύθηκε - Αναφερόταν στην υπόθεση Επστάιν
Ο Τραμπ βρέθηκε στο εργοστάσιο συναρμολόγησης F-150 όταν ο εργάτης τον φώναξε «προστάτη παιδόφιλων» και ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε υβριστικά, κάνοντας χυδαία χειρονομία
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέπτεται ένα κέντρο παραγωγής της Ford στο Ντίαρμπορν του Μίσιγκαν