Κόσμος

Ο Τραμπ προσέβαλε ανοιχτά τον πρέσβη της Αυστραλίας – «Δεν σε συμπαθώ και δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ»

Ο Ραντ είχε προκαλέσει την οργή του Τραμπ ήδη από το 2020, με αναρτήσεις στα social media όταν τον είχε χαρακτηρίσει «τον πιο καταστροφικό Πρόεδρο στην ιστορία»

Νέα φραστική επίθεση εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ στον πρέσβη της Αυστραλίας, Κέβιν Ραντ για σχόλια που είχε κάνει ο διπλωμάτης στο παρελθόν στα social media. «Δεν σε συμπαθώ και δεν θα σε συμπαθήσω ποτέ», του είπε κατά πρόσωπο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζε στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα (20.10.2025) ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε και πάλι να κλέψει τις εντυπώσεις με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του.

Απαντώντας σε ερώτηση Αυστραλού δημοσιογράφου σχετικά με το αν έχει ανησυχίες για την κυβέρνηση Αλμπανέζε, συμπεριλαμβανομένων και των παλαιότερων επικριτικών σχολίων του Ραντ σε βάρος του, ο Τραμπ είπε: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτόν», μη συνειδητοποιώντας όπως φαίνεται, ότι ο Ραντ βρισκόταν στην αίθουσα. Ο Τραμπ στη συνέχεια ρώτησε, αν ο Ραντ εξακολουθεί να εργάζεται για την αυστραλιανή κυβέρνηση, με τον Αυστραλό διπλωμάτη να απαντά: «Αυτά τα σχόλια έγιναν πριν αναλάβω τη θέση μου, κύριε Πρόεδρε».

Απτόητος ο Τραμπ συνέχισε: «Ούτε εγώ σε συμπαθώ και μάλλον ποτέ δεν θα σε συμπαθήσω»!

 

Ο Ραντ είχε προκαλέσει την οργή του Τραμπ ήδη από το 2020, με αναρτήσεις στα social media τις οποίες στη συνέχεια διέγραψε, στις οποίες ως πρώην πρωθυπουργός τον είχε χαρακτηρίσει «τον πιο καταστροφικό Πρόεδρο στην ιστορία». Όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια αυτά πέρσι, ο Τραμπ είχε αποκαλέσει τον Ραντ «κακότροπο» και «όχι και το πιο φωτεινό μυαλό στο δωμάτιο», προσθέτοντας τότε ότι ο Ραντ, ο οποίος ανέλαβε πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον τον Μάρτιο του 2023 «δεν θα μείνει για πολύ στη θέση αυτή, αν ισχύουν όλα αυτά».

Το επεισόδιο σημειώθηκε τη στιγμή που ο Αλμπανέζε προσπαθεί να ενισχύσει τις σχέσεις με την κυβέρνηση Τραμπ, η οποία επαναξιολογεί τον ρόλο των ΗΠΑ στη συμμαχία AUKUS με την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δύο ηγέτες υπέγραψαν, επίσης, τη Δευτέρα συμφωνία για την ενίσχυση της συνεργασίας στους σπάνιους γαίες και στα κρίσιμα ορυκτά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Οι ΗΠΑ «πρέπει να ολοκληρώσουν το έργο τους» στο Ιράν, ήθελαν να ρίξουν λίγες νάρκες και τους καταστρέψαμε 54 πλοία
Ο Τραμπ αστειεύτηκε ότι «κοιμόταν βαθιά» όταν οι αξιωματούχοι πρότειναν ονόματα, μέχρι που πρότειναν το «Επιχείρηση Epic Fury» για τον πόλεμο με το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
«Το φεγγάρι είναι ασφαλές», επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες της NASA: Ο αστεροειδής 2024 YR4 δεν είναι σε τροχιά σύγκρουσης
Ο αστεροειδής θεωρήθηκε για λίγο ο «πιο επικίνδυνος αστεροειδής» των τελευταίων δεκαετιών, αφού οι επιστήμονες αρχικά υπολόγισαν ότι είχε 3,1% πιθανότητα να συγκρουστεί ακόμη και με τη Γη το 2032
Φεγγάρι
Ερντογάν: Έκκληση για κατάπαυση πυρός στο Ιράν - «Ο Νετανιάχου είναι η μεγαλύτερη καταστροφή μετά το Ολοκαύτωμα για τον ισραηλινό λαό»
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η Άγκυρα καταβάλλει διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης και την επιστροφή των εμπλεκομένων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan listens as Somalia's President Hassan Sheikh Mohamud speaks during a joint news conference in Istanbul, Turkey, Tuesday, Dec. 30, 2025. (AP Photo/Khalil Hamra)