Κόσμος

Ο Τραμπ στέλνει τον «τσάρο των συνόρων» Τομ Χόμαν στη Μινεσότα – «Είναι σκληρός και δίκαιος»

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του, ο Χόμαν θα μεταβεί στην Πολιτεία απόψε και θα αναφέρεται απευθείας στον ίδιο

Τον «τσάρο» των συνόρων, Τομ Χόμαν στέλνει στη Μινεσότα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πιέζεται έντονα ακόμη και από Ρεπουμπλικάνους βουλευτές και γερουσιαστές να ερευνήσει πλήρως την δολοφονία του 37χρονου Άλεξ Πρέτι. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Χόμαν θα μεταβεί στην Πολιτεία απόψε και θα αναφέρεται απευθείας στον ίδιο.

Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Τραμπ σημείωσε ότι ο Χόμαν, που απόψε (26.01.2026) θα είναι στη Μινεσότα, «δεν έχει εμπλακεί μέχρι τώρα στην περιοχή», αλλά «γνωρίζει και εκτιμά πολλούς από τους ανθρώπους εκεί», προσθέτοντας ότι είναι «σκληρός αλλά δίκαιος».

Στην ίδια ανάρτηση, κάνει λόγο για «μεγάλη έρευνα» σε εξέλιξη σχετικά με υπόθεση κοινωνικής απάτης ύψους άνω των 20 δισ. δολαρίων στη Μινεσότα, την οποία συνέδεσε, εν μέρει, με τις «βίαιες οργανωμένες διαμαρτυρίες» που, όπως είπε, εξελίσσονται στους δρόμους.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Κογκρέσο εξετάζουν την υπόθεση της Δημοκρατικής βουλευτή Ιλχαν Ομαρ, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται υπό έλεγχο για την οικονομική της κατάσταση.

«Ο χρόνος θα δείξει τα πάντα», κατέληξε στην ανάρτησή του.

Η ανάρτηση του Τραμπ
Η ανάρτηση του Τραμπ

Αναλαμβάνει τις επιχειρήσεις της ICE στη Μινεσότα

Για το θέμα ρωτήθηκε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ η οποία εξήγησε ότι ο Τομ Χόμαν εστάλη από τον πρόεδρο και «θα διαχειρίζεται τις επιχειρήσεις της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνειακής Επιβολής των Ηνωμένων Πολιτειών (ICE) στο πεδίο».

Παράλληλα η Λέβιτ ανέφερε ότι ο Τομ Χόμαν θα βρίσκεται σε συντονισμό με τους ερευνητές που εξετάζουν την «μαζική, εκτεταμένη απάτη που είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή δισεκατομμυρίων δολαρίων από τους νομοταγείς πολίτες της Μινεσότα».

Να σημειωθεί ότι σήμερα (26.01.2026) ομοσπονδιακός δικαστής θα ακούσει τους δικηγόρους που έχουν ζητήσει να σταματήσουν οι επιχειρήσεις των πρακτόρων της ICE στη Μινεσότα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «τα έψαλλε» άσχημα στον γερουσιαστή Κρουζ, μετά από σφοδρή κριτική για τους δασμούς – «Άντε γα@@@ Τεντ»
Ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι λόγω της ακρίβειας «θα γίνει σφαγή» στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή του προέδρου
Ο Ted Cruz, γερουσιαστής τους Τέξας, μιλάει στον Donald Trump
Η Σουηδία επιτρέπει την φυλάκιση ανηλίκων από την ηλικία των 13 ετών – «Ισχύει για φόνους, βιασμούς, οπλοκατοχή και βομβιστικές επιθέσεις»
Η Σουηδία δίνει μάχη εδώ και 10 χρόνια προκειμένου να σταματήσει η βία που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα, που οφείλεται σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών
Αστυνομία της Σουηδίας
Η Τουρκία «θωρακίζει» τα Κατεχόμενα με συστήματα αεράμυνας του «Ατσάλινου Θόλου» - Αναχαιτίζουν drones έως και αεροσκάφη
Το τουρκικό σύστημα αεράμυνας HISAR επίσης προστατεύει στρατιωτικές βάσεις, ραντάρ, λιμάνια, αεροδρόμια και τμήματα της ΑΟΖ που διεκδικεί το ψευδοκράτος
Πύραυλοι όπως ο Hisar που χρησιμοποιούνται για τον τουρκικό «Ατσάλινο Θόλο»