Κόσμος

Ο Βασιλιάς Κάρολος δυο φορές σε μια εβδομάδα φόρεσε γραβάτες με την ελληνική σημαία – Πότε το είχε ξανακάνει

Η αγάπη του Βασιλιά Καρόλου για τις ελληνικές του ρίζες είναι γνωστή. Δεν την έκρυψε ποτέ. Όπως και η αγάπη του για τις γραβάτες

Ο Βασιλιάς Κάρολος έχει στην γκαρνταρόμπα του πολλές γραβάτες και τις ταιριάζει με το ντύσιμό του ανάλογα την περίσταση. 

Αυτό που έκανε εντύπωση όμως είναι ότι δυο φορές μέσα σε μια εβδομάδα φόρεσε δυο διαφορετικές γραβάτες με την ελληνική σημαία. 

Η πρώτη φορά ήταν την ημέρα των γενεθλίων του στις 14 Νοεμβρίου όταν έκλεισε τα 75 του χρόνια. Σε μια από τις εκδηλώσεις προς τιμήν του φόρεσε αυτή την γραβάτα. 

charles tie

Britain's King Charles and Queen Camilla visit FareShare Didcot to launch the Coronation Food Project on his birthday, in Didcot, Britain, November 14, 2023. Ian Vogler

Η δεύτερη φορά ήταν στην τελετή υποδοχής του Προέδρου της Νότιας Κορέας Γιούν Σουκ Γέολ στο Λονδίνο. 

charles tie

Britain's King Charles, and Queen Camilla wait for the start of the Ceremonial Welcome for the President of South Korea Yoon Suk Yeol and First Lady, Kim Keon Hee, at Horse Guards Parade in London, Britain, Nov. 21, 2023.   Frank Augstein

charles tie

Το 2018 όταν είχε επισκεφθεί την χώρα μας είχε φορέσει μανικετόκουμπα με την ελληνική σημαία. Επίσης, όταν είχε υποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο φορούσε πάλι γραβάτα με την ελληνική σημαία.

Ο βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ μέχρι πρότινος είχε τον επίσημο τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας. Είναι ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και του πρίγκιπα Φίλιππου, ενώ ως ο πρωτότοκος κατέχει τον τίτλο ευγενείας του Δούκα της Κορνουάλης. Μιας και ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε ελληνική καταγωγή, έτσι και ο Κάρολος έχει επισημάνει πολλές φορές τη σχέση του με την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος όσο και ο παππούς του, πρίγκιπας Ανδρέας ήταν μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας. Ο προπάππος του είναι ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ των Ελλήνων.

Όμως, δεν γνώρισε ποτέ τον παππού του, ενώ ο Φίλιππος είχε φυγαδευτεί από τη χώρα μέσα σε ένα καφάσι από πορτοκάλια. Τα αισθήματα του για την χώρα στην οποία γεννήθηκε, ήταν πάντα αμφίσημα. Δεν έζησε ποτέ στην Ελλάδα και κληρονόμησε τη δυσπιστία του πατέρα του απέναντι στη χώρα.

Αλλά ο νέος βασιλιάς, Κάρολος, είναι διαφορετικός. «Κληρονόμησε» την αγάπη του για την Ελλάδα από τη γιαγιά του Αλίκη και αυτή ήταν που τον έφερε σε επαφή με το ελληνικό παρελθόν του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ