Κόσμος

Ο βασιλιάς Κάρολος χαιρετίζει την «αποφασιστικότητα και τη δύναμη του ουκρανικού λαού»

Ο βασιλιάς Κάρολος απέτισε φόρο τιμής στην «αποφασιστικότητα και τη δύναμη του ουκρανικού λαού», στο μήνυμά του για τη επέτειο δυο χρόνων από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Η αποφασιστικότητα και η δύναμη του ουκρανικού λαού συνεχίζουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης, καθώς η απρόκλητη επίθεση στη γη, τις ζωές και τα μέσα διαβίωσής του εισέρχεται σε ένα τρίτο τραγικό έτος», είπε ο βασιλιάς Κάρολος χαιρετίζοντας την υποστήριξη που παρέχεται από τη Βρετανία και άλλες δυτικές χώρες προς το Κίεβο.

«Παρά τη γιγαντιαία δοκιμασία και τον πόνο που τους προκλήθηκε, οι Ουκρανοί συνεχίζουν να επιδεικνύουν τον ηρωισμό με τον οποίο ο κόσμος τους συνδέει τόσο στενά», πρόσθεσε ο 75χρονος βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος σπανίως εκφράζεται για διεθνή ζητήματα.

«Αυτή είναι η πραγματική τους αξία, μπροστά σε μια απερίγραπτη επιθετικότητα», πρόσθεσε ο Κάρολος, αναφερόμενος στις συναντήσεις του με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τη σύζυγό του ή με στρατιώτες που έχουν εκπαιδευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Βρίσκομαι ολόψυχα δίπλα σε όλους όσοι επηρεάστηκαν (από τη σύγκρουση) και είναι στις σκέψεις και τις προσευχές μου», πρόσθεσε.

Ο βασιλιάς Κάρολος ανακοίνωσε πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες ότι πάσχει από καρκίνο και αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή για άγνωστο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, παράλληλα όμως συνεχίζοντας να εκτελεί κάποιες από τις επίσημες διοικητικές υποχρεώσεις του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1