Κόσμος

Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία πως υπονομεύει τις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης πριν καν ξεκινήσουν και η Μόσχα απορρίπτει απλή κατάπαυση του πυρός

Σε πλήρη εξέλιξη το διπλωματικό θρίλερ για την ειρήνη

Νέα επίθεση στη Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα, Παρασκευή (30.05.25) ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγορώντας τη Μόσχα πως κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι οι προταθείσες για τις 2 Ιουνίου συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη δεν θα οδηγήσουν σε κανένα αποτέλεσμα.

«Για να έχει νόημα μία συνάντηση (μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας), η ατζέντα της πρέπει να είναι σαφής και οι διαπραγματεύσεις πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένες» ανέφερε στο X ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

«Δυστυχώς» όπως σημείωσε «η κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι η επόμενη πιθανή συνάντηση δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα».

Η Ουκρανία απαιτεί από τη Μόσχα να έχει στα χέρια της το μνημόνιο για την ειρήνη πριν από τις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη.

Η Μόσχα απορρίπτει απλή κατάπαυση του πυρός

Νωρίτερα σήμερα, η Ρωσία διεμήνυσε στο στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι μια απλή κατάπαυση του πυρός δεν είναι αρκετή για να τερματιστεί ο τριετής και πλέον πόλεμος της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Για να επιτύχουμε μία βιώσιμη και διαρκή διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις βαθύτερες αιτίες της», δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια.

«Αυτό που προτείνουμε είναι ένας δεύτερος γύρος συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη Δευτέρα… όπου μπορούμε να ανταλλάξουμε μνημόνια σχετικά με τις προσεγγίσεις των δύο πλευρών στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξι νεκροί και 16 τραυματίες από έκρηξη αερίου σε πολυκατοικία στο Σαράτοφ της Ρωσίας - 4 αγνοούμενοι
Το τελευταίο θύμα ήταν ένας άνδρας που ανασύρθηκε ζωντανός από τους διασώστες αφού παρέμεινε εγκλωβισμένος στα συντρίμμια επί έξι ώρες, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του
Έκρηξη από διαρροή αερίου στη Ρωσία
Η τελευταία επιθυμία του Ozzy Osbourne - «Θέλω να περάσω χρόνο με τα εγγόνια μου, όχι να πεθάνω σε δωμάτιο ξενοδοχείου»
«Δεν παίρνω ναρκωτικά. ούτε κάνω πια τον τρόπο ζωής ενός ροκ σταρ. Είμαι κάπως σαν σπιτόγατος. Δεν βγαίνω ποτέ έξω. Δεν συναναστρέφομαι ποτέ σε μπαρ - δεν πίνω»
Ο Ozzy Osbourne με δυο από τα εγγόνια του