Κόσμος

Ο Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Στιβ Γουίτκοφ σήμερα στο Παρίσι

Ακόμα ο Ζελένσκι αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στο Παρίσι και με κάποιους από τους ευρωπαίου ηγέτες

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να συναντήσει σήμερα, Πέμπτη (4/9/2025), στο Παρίσι, τον Στιβ Γουίτκοφ τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες από το πρακτορείο Reuters που επικαλείται πηγή με γνώση του ζητήματος.

Εκτός από την συνάντηση που πρόκειται να έχει σήμερα ο Ζελένσκι με κάποιους από τους ευρωπαίου ηγέτες στο Παρίσι για να συζητηθούν οι εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία, ο ουκρανός πρόεδρος θα συναντηθεί και με τον Στιβ Γουίτκοφ.

O Γουίτκοφ εκτός από απεσταλμένος του Τραμπ είναι και Αμερικανός δικηγόρος και επενδυτής ακινήτων, ενώ από τα τέλη του 2024 είναι επίσης ο ειδικός εντεταλμένος στο υπουργικό συμβούλιο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες στην συνάντηση του Ζελένσκι με τους ευρωπαίους ηγέτες θα συμμετάσχει και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: «Δεν έχουμε το νομικό δικαίωμα να παραχωρήσουμε εδάφη – Η οπτική μας διαφέρει από του Τραμπ»
Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι το αρχικό ειρηνευτικό σχέδιο των 28 σημείων των ΗΠΑ έχει μειωθεί σε 20 σημεία, με τα «ανοιχτά αντιουκρανικά σημεία» να έχουν αφαιρεθεί
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει τα γενέθλιά του «εθνική επέτειο» και καταργεί τις αργίες που μνημονεύουν τον αγώνα των Αφροαμερικανών
Την ημέρα των γενεθλίων του, 14 Ιουνίου, οι Αμερικάνοι θα μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν όλα τα εθνικά πάρκα της χώρας - Δεν θα ισχύει όμως πια το ίδιο για τις αργίες που είναι αφιερωμένες στον αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών
Ντόναλντ Τραμπ
Σκάφος αναψυχής που βούλιαξε πριν 2.000 χρόνια βρέθηκε στον βυθό της Αλεξάνδρειας
Οι επόμενες έρευνες στην καρίνα του πλοίου «θα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στη ζωή, τη θρησκεία, την πολυτέλεια και τη διασκέδαση στις πλωτές οδούς της αρχαίας Αιγύπτου κατά τη ρωμαϊκή εποχή»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS