Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Οδηγοί προσοχή, κυκλοφορούν τάρανδοι…

Οδηγοί προσοχή, κυκλοφορούν τάρανδοι…
φωτογραφία Reuters

Έκκληση στους οδηγούς να προσέχουν τους ταράνδους εξέδωσαν οι αρχές στη Νορβηγία. Λόγω της υπερβολικής ζέστης που επικρατεί, τα συμπαθή ζώα καταφεύγουν στις σήραγγες για να βρουν δροσιά.

Με τον υδράργυρο να καταγράφει ρεκόρ 31,2 βαθμούς Κελσίου στη Νορβηγία, “τάρανδοι αλλά και πρόβατα βρίσκουν καταφύγιο στις σήραγγες και τις περιοχές με σκιά για να πάρουν ανάσα” εξήγησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Τόρε Λίσμπεργκ, αξιωματούχος της Statens Vegvesen, της κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την εύρυθμη λειτουργία του οδικού δικτύου.

Ο ίδιος αξιωματούχος απηύθυνε έκκληση στους οδηγούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τους ταράνδους, που κατακλύζουν τις σήραγγες, αναζητώντας εναγωνίως λίγη δροσιά.

“Κάνει πολλή ζέστη εδώ και εβδομάδες στο βόρειο τμήμα της Νορβηγίας. Τα ζώα καταφεύγουν σε δροσερότερες περιοχές” εξήγησε ο Τόρε Λίσμπεργκ.

Τα θερμόμετρα κατέγραψαν ρεκόρ σε πολλές περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας: στην κοινότητα του Φίνμαρκ η θερμοκρασία ανήλθε σε 31,2 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή επικρατεί τόση ζέστη, που τη νύχτα οι συνθήκες θεωρούνται “τροπικού κλίματος”, καθώς ο υδράργυρος παραμένει άνω των 20 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με το μετεωρολογικό ινστιτούτο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις