Κόσμος

Οι αντικαθεστωτικοί περιμένουν έξω από την Μπάνι Ουαλίντ

Οι λίβυοι αντικαθεστωτικοί ανακοίνωσαν ότι καθυστερούν την προέλασή τους σε ένα από τα τελευταία προπύργια του Μουάμαρ Καντάφι όπου συνάντησαν ισχυρή αντίσταση, μετέδωσαν σήμερα τα αραβικά μέσα ενημέρωσης.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου Αχμεντ Μπάνι είπε στους δημοσιογράφους ότι “το σχέδιο για την Μπάνι Ουαλίντ για την ώρα είναι να περιμένουμε.”
 
Ο τηλεοπτικός σταθμός Al Arabiya επικαλέστηκε τον Μπάνι ο οποίος είπε ότι “οι ταξιαρχίες του Καντάφι χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες και έχουν τοποθετήσει εκτοξευτήρες πυραύλων στις οροφές των σπιτιών όπου κατοικούν πολίτες καθιστώντας αδύνατο για τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών ή των συμμαχικών πολεμικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ να επιτεθούν.”
 
Οι αντικαθεστωτικοί δήλωσαν χθες Κυριακή ότι ελέγχουν ένα μεγάλο τμήμα της πόλης, η οποία βρίσκεται 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Τρίπολης, αλλά “εξακολουθούν να υπάρχουν θύλακες αντίστασης.”
 
Σύμφωνα με το Al Arabiya, οι αντικαθεστωτικοί προελαύνουν τώρα προς τη Σύρτη, γενέτειρα του Καντάφι.
 
Στο μεταξύ, ο δεύτερος στην ιεραρχία του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, Μαχμούντ Τζιμπρίλ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η η Λιβύη θα αποκτήσει μια νέα μεταβατική κυβέρνηση εντός δέκα ημερών από τότε που οι αντικαθεστωτικοί θα αναλάβουν τον έλεγχο ολόκληρης της χώρας.
 
“Αυτή η νέα κυβέρνηση θα περιλαμβάνει εκπροσώπους από διαφορετικές περιοχές της Λιβύης,” είπε ο Τζιμπρίλ.
 
Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών εξακολουθούν να βρίσκονται “στη διαδικασία απελευθέρωσης της Λιβύης και οι μαχητές μας βρίσκονται ακόμη στα μέτωπα (των μαχών),” είπε ο Τζιμπρίλ σχετικά με τη μάχη στην Μπάνι Ουαλίντ.
 
 
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανείπωτη τραγωδία στο Ισραήλ: Ισραήλ: 7χρονη από την Ουκρανία που βρισκόταν στο Τελ Αβίβ για θεραπεία από τη λευχαιμία σκοτώθηκε από ιρανικούς πυραύλους
Το κορίτσι είχε μεταβεί στο Ισραήλ το 2022 μαζί με την μητέρα, τη γιαγιά και τα δύο αδέλφια της σκοτώθηκαν σε ιρανική πυραυλική επίθεση στο Μπατ Γιαμ
Η 7χρονη Νάστια που είχε μεταβεί από την Ουκρανία στο Ισραήλ για θεραπεία από τη λευχαιμία και σκοτώθηκε από ιρανικό πύραυλο
«Υπάρχει ακόμα χρόνος για διπλωματία με το Ιράν» λέει η Βρετανία – Θα παραστεί στις συνομιλίες της Γενεύης
Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Λάμι ταξιδεύει από την Ουάσινγκτον στη Γενεύη για διευρυμένες συνομιλίες της ΕΕ με τον ΥΠΕΞ του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, David Lammy