Κόσμος

Οι δεσμεύσεις της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προς τους ευρωβουλευτές

Με κάθε τρόπο προσπαθεί να δελεάσει τους ευρωβουλευτές η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας για την προεδρία της ΕΕ. Ποιες οι δεσμεύσεις της σε επιστολές που απέστειλε.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε επιστολές που απέστειλε σε ευρωβουλευτές σχετικά με την αυριανή ψηφοφορία για την επικύρωση ή μη του διορισμού της στην προεδρία της ΕΕ δεσμεύεται ότι θα προτείνει εγγυημένο κατώτερο μισθό για όλους τους εργαζόμενους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ένα ενιαίο σχήμα επιδόματος ανεργίας.

Επίσης θέλει να πείσει και τους απρόθυμους σοσιαλιστές και φιλελεύθερους ευρωβουλευτές τονίζοντας ότι θα υποστηρίξει επίσης την μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 55% το 2030 και την εισαγωγή «συνοριακού φόρου άνθρακα» και να επεκτείνει το σχήμα ανταλλαγής εκπομπών του ευρωπαϊκού μπλοκ.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπόσχεται ακόμα μεταρρυθμίσεις στον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση εποπτεύει την εφαρμογή του κράτους δικαίου στα κράτη μέλη και τάχθηκε υπέρ της αναθεώρησης της εξωτερικής πολιτικής και την αντικατάσταση της αρχής της ομοφωνίας στην λήψη αποφάσεων με την αρχή της πλειοψηφίας.

Σχετικά με την πολιτική του ασύλου, η φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μία νέα προσέγγιση κατανομής των βαρών.

Η υποψήφια διάδοχος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναφορικά με το Brexit υπόσχεται ότι θα υποστηρίξει την διάθεση περισσότερου χρόνου στο Λονδίνο για να διαπραγματευθεί την αποχώρησή του από την ευρωπαϊκή Ένωση.

«Εάν εκλεγώ, είμαι έτοιμη να ανοίξω τον δρόμο για μία φιλόδοξη και στρατηγική σύμπραξη με το Ηνωμένο Βασίλειο. Εάν χρειασθεί περισσότερος χρόνος και αν οι αιτίες γι΄αυτό είναι εύλογες, θα υποστηρίξω περαιτέρω παράταση», αναφέρει η φον ντερ Λάιεν στις επιστολές της προς τους σοσιαλιστές και τους φιλελεύθερους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μουσείο του Λούβρου: «Τα μουσεία δεν είναι ούτε οχυρά ούτε θησαυροφυλάκια», προειδοποιούν 57 διευθυντές διεθνών ιδρυμάτων
Μετά την κλοπή κοσμημάτων από το Λούβρο, 57 επικεφαλής διεθνών μουσείων εκφράζουν ανησυχία για την εύθραυστη φύση της βασικής αποστολής των μουσείων
Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι
Γάζα: Το Ισραήλ απορρίπτει την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα αποδεχθεί την παρουσία τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Γάζα, στο πλαίσιο του αμερικανικού σχεδίου για τον οριστικό τερματισμό του πολέμου στον παλαιστινιακό θύλακα
Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στη Γάζα
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος εγκαινιάζει το πρώτο μνημείο προς τιμήν των ΛΟΑΤΚΙ+ στρατιωτικών
Ο Βρετανός μονάρχης αποκάλυψε ένα πρωτοποριακό μνημείο αφιερωμένο στα ΛΟΑΤΚΙ+ μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, σηματοδοτώντας την πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε εκδήλωση υποστήριξης αυτής της κοινότητας
Ο βασιλιάς Κάρολος