Κόσμος

Οι γονείς 49 αδικοχαμένων παιδιών ζητούν δικαιοσύνη

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε εκδηλώσεις μνήμης στο Μεξικό για τα 49 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους πριν ένα χρόνο σε βρεφονηπιακό σταθμό στη βόρεια Μεξικανική πολιτεία Σονόρα.

Στις επιμνημόσυνες δεήσεις στην πόλη Ερμοσίγιο και στη Σιουδάδ δε Μέχικο, γονείς και μέλη των οικογενειών των θυμάτων ζήτησαν από τις αρχές να δημοσιοποιήσουν περισσότερα στοιχεία για την τραγωδία και απαίτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να δοθεί βοήθεια στις οικογένειες που επλήγησαν.

Από την πυρκαγιά στην Ερμοσίγιο, 1.900 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας, είχαν τραυματιστεί άλλα 75 παιδιά.

Η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε διπλανό κτίριο, όπου αποθηκεύονταν έγγραφα, κι εξαπλώθηκε ταχύτατα στον παιδικό σταθμό.

Η Μεξικανική κυβέρνηση κήρυξε την 5η Ιουνίου ημέρα πένθους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο δείχνει άνδρα να τρέχει σε κοντινή ταράτσα μετά τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ
Ασύλληπτος ο ένοπλος που πυροβόλησε στον λαιμό τον 31χρονο συντηρητικό ακτιβιστή ενώ μιλούσε στο πανεπιστήμιο της Γιούτα - Η στιγμή της δολοφονίας του - Έντονη κριτική για σοβαρά κενά ασφαλείας
Τσάρλι Κερκ: Βίντεο δείχνει άνδρα να τρέχει σε κοντινή ταράτσα μετά τη δολοφονία του
19