Κόσμος

Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν επιπλέον στρατιωτική βοήθεια 800 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τη χορήγηση επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να προχωρήσει στην ανακοίνωσή της ήδη από σήμερα, δήλωσαν την Πέμπτη καλά ενημερωμένες πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα δώσει την εντολή για τη χορήγηση αυτή αξιοποιώντας το προνόμιό του να εγκρίνει τη μεταβίβαση πλεονασμάτων όπλων από το στοκ του στρατού των ΗΠΑ, εξήγησαν οι πηγές.

Οι πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, ανέφεραν πως η ανακοίνωση μπορεί να γίνει αυτή ή την επόμενη εβδομάδα και επισήμαναν ότι το νέο πακέτο εξοπλισμών μπορεί να αλλάξει μέγεθος ή αξία.

Ο Λευκός Οίκος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Αφότου άρχισε αυτή που ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν περιγράφει με τον όρο «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου, η ένοπλη σύρραξη έχει μετατραπεί σε πόλεμο φθοράς, που διεξάγεται κυρίως στο ανατολικό και στο νότιο τμήμα της ουκρανικής επικράτειας.

Η Ουάσινγκτον έχει ήδη χορηγήσει στρατιωτική βοήθεια αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ στην Κύπρο: «Μυστηριώδης» θάνατος στη ρωσική Πρεσβεία και εξαφάνιση Ρώσου επιχειρηματία
Οι έρευνες απαγορεύτηκαν στις κυπριακές αρχές από την ρωσική Πρεσβεία, αφού κάνουν λόγο για αυτοχειρία, ενώ αναζητείται και ισχυρό πρώην μέλος της Uralkali, εντείνοντας τις ανησυχίες για πιθανή εμπλοκή γεωπολιτικών συμφερόντων στην Κύπρο
Αστυνομία της Κύπρου 13
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν