Κόσμος

Οι Ισπανοί Αγανακτισμένοι βγήκαν πάλι στους δρόμους

Με σύνθημα "ο δρόμος είναι δικός μας, δεν θα πληρώσουμε εμείς για την κρίση τους", εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη και σε άλλες περίπου 100 πόλεις.

Δεκάδες χιλιάδες “αγανακτισμένοι” -50.000 σύμφωνα με την τοπική αστυνομία-διαδήλωσαν την Κυριακή στη Βαρκελώνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας.

Με το σύνθημα “ο δρόμος είναι δικός μας, δεν θα πληρώσουμε εμείς για την κρίση τους”, η πορεία των διαδηλωτών διέσχισε ήρεμα το κέντρο της Βαρκελώνης, από την Plaza de Catalunya στην Plaza de Palau, κοντά στο περιφερειακό κοινοβούλιο.

Λίγες ώρες νωρίτερα, δεκάδες χιλιάδες “αγανακτισμένοι” είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο ισπανικό κοινοβούλιο στη Μαδρίτη, αφού πρώτα έξι πορείες είχαν συγκλίνει από όλα τα μέρη της πρωτεύουσας στην περιοχή του.

Αυτή η ημέρα σηματοδότησε την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση του κινήματος των “αγανακτισμένων”, που γεννήθηκε στις 15 Μαΐου αυθόρμητα από μια μικρή διαδήλωση πολιτών.

Ανάλογες διαδηλώσεις έγιναν σε περίπου εκατό πόλεις της Ισπανίας, στις περιφερειακές πρωτεύουσες αλλά και σε πολλές μικρές πόλεις, όπου αυτό το κύμα της κοινωνικής επανάστασης έχει μεταδοθεί εδώ και πέντε εβδομάδες.

Στη Βαλένθια, τρίτη πόλη της Ισπανίας στα ανατολικά, πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους, μερικοί με ένα κομμάτι σιλοτέιπ κολλημένο στο στόμα σε ένδειξη φιλειρηνισμού.

Σύμφωνα με τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης, περίπου 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Γρανάδα (νότια), και άλλοι τόσοι στη Μάλαγα (νότια) και το Μπιλμπάο (βορειοδυτικά).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέτερ Μαγιάρ: Ο πρώην σύμμαχος του Όρμπαν που τον εκθρόνισε από την πρωθυπουργία της Ουγγαρίας
Η πολιτική του πορεία άλλαξε το 2024, όταν αποχώρησε δημοσίως από το κυβερνών στρατόπεδο, καταγγέλλοντας φαινόμενα διαφθοράς, έλλειψη διαφάνειας και συγκέντρωση εξουσίας
Πέτερ Μαγιάρ
Τα Στενά του Ορμούζ «έκαψαν» τις διαπραγματεύσεις: «Θα τα κλείσουμε» λέει ο Τραμπ, τι απαντά το Ιράν
Η Τεχεράνη χαρακτήρισε ανέφικτες τις απαιτήσεις των ΗΠΑ ενώ από την πλευρά της η Ουάσινγκτον δεν φαίνεται διατεθειμένη να αφήσει τον έλεγχο του Ορμούζ στους Φρουρούς της Επανάστασης
U.S. President Donald Trump gestures as he speaks during a press conference in the James S. Brady Press Briefing Room at the White House in Washington, D.C., U.S., April 6, 2026. REUTERS
Εκλογές στην Ουγγαρία: Συντριπτική ήττα Όρμπαν μετά από 16 χρόνια, μεγάλος νικητής ο Μαγιάρ
Το κόμμα Tisza συγκεντρώνει 138 έδρες σε σύνολο 199 - Ο Όρμπαν παραδέχεται την βαριά του ήττα - Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πανηγυρίζει την «επιστροφή» της Ουγγαρίας στην Ευρώπη
O Ο Πέτερ Μαγιάρ
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
94