Κόσμος

Οι κινήσεις του σώματος αλλάζουν χρώμα και σχήμα στα ρούχα!

Ηλεκτρονικές ίνες επιτρέπουν σε ρούχα να αλλάζουν χρώμα και σχήμα, ανάλογα με τις κινήσεις που πραγματοποιεί ο άνθρωπος που τα φορά, σύμφωνα με το BBC.

Ερευνητές του πανεπιστημίου Κονκόρντια στο Μόντρεαλ του Καναδά ανακοίνωσαν ότι οι ηλεκτρονικές ίνες επιτρέπουν στα «έξυπνα» ρούχα να αποθηκεύουν ενέργεια από το ανθρώπινο σώμα.

Το εγχείρημα των ερευνητών φέρει την ονομασία «Κάρμα Χαμαιλέοντα». Εκτός από τα ρούχα που αλλάζουν σχήμα και χρώμα, οι μελετητές παρουσίασαν και μια συσκευή «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου, το οποίο φορτίζει όταν συνδεθεί με ένα… μπλουζάκι, κατασκευασμένο από ηλεκτρονικές ίνες.

Ωστόσο, οι ερευνητές του πανεπιστημίου Κονκόρντια παραδέχονται ότι απαιτούνται δεκαετίες προκειμένου η νέα τεχνολογία να βγει στην αγορά.

«Θα πρέπει να περάσουν περίπου είκοσι με τριάντα χρόνια προκειμένου να δούμε στις βιτρίνες των καταστημάτων ρούχα κατασκευασμένα από ηλεκτρονικές ίνες. Ωστόσο, οι προοπτικές δεν παύουν να μας συγκλονίζουν» αναφέρει η καθηγήτρια Τζοάνα Μπερζόφσκα του Τμήματος Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικών Τεχνών του πανεπιστημίου Κονκόρντια του Μόντρεαλ.

Διαβάστε

Η Google προσέλαβε έναν πρώην hacker

Ημέρα της Γης: Η Google τη γιορτάζει με ένα doodle (VIDEO)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζανίν Πιρό: Η «Δικαστής Τζανίν» από τα τηλεοπτικά στούντιο του Fox News στο γραφείο του εισαγγελέα της Ουάσινγκτον
Τη συνδέει βαθιά φιλιά με τον Τραμπ - Στην πρώτη του θητεία, ο Τραμπ απένειμε προεδρική χάρη στον πρώην σύζυγό της που είχε καταδικαστεί για φορολογικά αδικήματα
Τζανίν Πιρό
Ένοχοι οι δύο άντρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη Βρετανία το 2023
Η πτώση του δέντρου προκάλεσε φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Γενική εικόνα του δέντρου Sycamore Gap που κόπηκε, στο Northumberland