Κόσμος

“Οι πλούσιοι Έλληνες αν στηρίξουν την Ελλάδα θα έρθει το πακέτο στήριξης”

Από το εάν θα συμμετάσχουν οι εύποροι Έλληνες στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας τους, εξαρτάται η συναίνεση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών σε ένα νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, δηλώνει ο Πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σε συνέντευξή του στην “Bild am Sonntag” ζητεί πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των πλούσιων Ελλήνων στην Ευρώπη. Παρομοιάζει δε με κλεπταποδόχους τους Ευρωπαίους ηγέτες, στων οποίων τις χώρες κατέληγαν τα χρήματα των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων.

“Δεν μπορώ να διανοηθώ ένα νέο πακέτο βοήθειας, χωρίς να πρέπει και οι πλούσιοι Έλληνες να πληρώσουν”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γκάμπριελ και καλεί την γερμανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάψουν να παρακολουθούν απαθείς την φοροδιαφυγή και “να παγώσουν τα προστατευμένα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, μέχρι να αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει τους νόμιμους φόρους”. Τονίζει ακόμη ότι τόσο η Γερμανία όσο και άλλες χώρες έχουν επωφεληθεί, καθώς οι Έλληνες εκατομμυριούχοι διοχέτευσαν τα χρήματά τους σε αυτές: “Οι ηγεσίες θα έπρεπε να ντρέπονται που κέρδιζαν κρυφά, σαν κλεπταποδόχοι, από την φοροδιαφυγή των δισεκατομμυριούχων Ελλήνων και μετά ζητούσαν από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους χρήματα για πακέτα διάσωσης”.

Ο Πρόεδρος του SPD εκτιμά ακόμη ότι για την Ελλάδα υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης πόρων από τον αμυντικό προϋπολογισμό, ο οποίος, όπως λέει, “σε σχέση με την οικονομική δύναμη της χώρας, είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Στο φορολογικό “απόσπασμα” όσοι έχουν παιδιά – Τρείς οι κλίμακες του φόρου – Καταργείται το αφορολόγητο για τους ελ. επαγγελματίες

Καλούνται για εξηγήσεις όσοι έβγαλαν παράνομα χρήματα στο εξωτερικό

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πάγωσαν» Δανία, Ρωσία, ΗΠΑ και Ιαπωνία – Εικόνες χάους στους δρόμους που «βούλιαξαν» στο χιόνι
Στην Κοπεγχάγη αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι, στην Αγία Πετρούπολη τα κανάλια πάγωσαν, το Τόκιο ντύθηκε στα λευκά, ενώ η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει το πιο ακραίο ψύχος από το 2018
Άνδρας καθαρίζει το χιόνι στο Άαλμποργκ της Δανίας
Έξι νεκροί μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στον Λίβανο - Αναφορές για 7 τραυματίες και αγνοούμενους στα ερείπια
Ο Λιβανέζος πρόεδρος ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης και την παροχή καταφυγίου σε κατοίκους μέσα και γύρω από το κτίριο που κατέρρευσε
Λίβανος
Νέα ποινή φυλάκισης για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί: Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης
«Καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη για συνάθροιση και συνεννόηση για τη διάπραξη εγκλημάτων», δήλωσε ο δικηγόρος της προσθέτοντας ότι της επιβλήθηκε επίσης διετής απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Narges Mohammadi
Αρκετοί εγκλωβισμένοι και τραυματίες μετά από κατάρρευση πολυκατοικίας και εκδήλωση πυρκαγιάς στο Λίβανο
Η εθνική ένωση ιδιοκτητών ακινήτων σε δήλωσή της χαρακτήρισε την κατάρρευση ως αποτέλεσμα «κατάφωρης αμέλειας και ελλείψεων του λιβανικού κράτους όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών και τη στέγαση τους»
Λίβανος