Κόσμος

Οι Ρεπουμπλικάνοι “πέρασαν” την Μπάρετ για το Ανώτατο Δικαστήριο – Εγκαλούν Facebook και Twitter

Η Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας ψήφισε σήμερα υπέρ της κλήτευσης των γενικών διευθυντών του Twitter και του Facebook, από τους οποίους θα ζητηθούν εξηγήσεις επειδή οι πλατφόρμες τους αποφάσισαν να μπλοκάρουν δημοσιεύματα της εφημερίδας New York Post τα οποία αφορούσαν τον Χάντερ Μπάιντεν, γιο του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Η πρόταση πέρασε με τις 12 ψήφους των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών. Οι 10 Δημοκρατικοί δεν ήταν παρόντες στη συνεδρίαση, η οποία αφορούσε την έγκριση της υποψηφιότητας της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για την κενή θέση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Οι Δημοκρατικοί είχαν ανακοινώσει από χθες ότι θα μποϊκοτάρουν την ψηφοφορία και οι Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ του διορισμού της, ανοίγοντας τον δρόμο για την τελική έγκριση από την ολομέλεια της Γερουσίας, πιθανότατα την Δευτέρα.

click4more ΗΠΑ: Ώρα… Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο με άγριο παρασκήνιο

Οι πρόεδροι-γενικοί διευθυντές του Facebook και του Twitter καλούνται να καταθέσουν, σε ημερομηνία που ακόμη δεν έχει καθοριστεί, σχετικά με τις κατηγορίες περί μεροληψίας κατά των συντηρητικών φωνών. Οι δύο εταιρείες δέχτηκαν σφοδρή κριτική επειδή επισήμαναν ως «παραπληροφόρηση» τα δημοσιεύματα της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας και επιχείρησαν να εμποδίσουν την αναπαραγωγή τους στις πλατφόρμες τους.

Οι επικεφαλής των δύο κολοσσών, μαζί με εκείνον της Google, θα καταθέσουν επίσης στις 28 Οκτωβρίου στην Επιτροπή Εμπορίου της Γερουσίας σχετικά με έναν νόμο που προστατεύει τις εταιρείες του διαδικτύου.

Πηγή: Reuters / AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
The Economist: Η Βενεζουέλα, το επόμενο πεδίο δοκιμής του δόγματος «Americas First» του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος δείχνει έτοιμος να μετατρέψει τη Βενεζουέλα σε εργαστήριο ενός νέου δόγματος ασφαλείας, με το φάντασμα των φιάσκων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ να πλανάται από πίσω
Ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στην Καραϊβική
Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες που φέρονται να ετοίμαζαν «τζιχαντιστική επίθεση» στη Γαλλία - Είχαν προσελκύσει 20.000 ακολούθους στο TikTok
Οι τρεις γυναίκες συζητούσαν σχέδια για βίαιες ενέργειες στο διαδίκτυο, αναφέροντας μια αίθουσα συναυλιών ή ένα μπαρ στο Παρίσι ως πιθανούς στόχους, και ότι προς τον σκοπό αυτό συναντήθηκαν στην Λυόν
Παρίσι