Κόσμος

Οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να παραδώσουν τα λείψανα δεκάδων Ουκρανών αιχμαλώτων

Έτοιμες να παραδώσουν στην Ουκρανία τα λείψανα δεκάδων αιχμαλώτων πολέμου που έχασαν τη ζωή τους όταν καταρρίφθηκε τον Ιανουάριο το γιγάντιο μεταγωγικό αεροσκάφος που τους μετέφερε, είναι οι ρωσικές αρχές.

Την είδηση για την παράδοση των λειψάνων Ουκρανών αιχμαλώτων από τη Ρωσία, μετέδωσε σήμερα (01.03.2024) το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο την Τατιάνα Μασκάλκοβα, αξιωματούχο αρμόδια για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο πως κατέρριψε την 24η Ιανουαρίου αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-76 της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας με 74 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένων 65 ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου που επρόκειτο να ανταλλαχθούν με ρώσους στρατιωτικούς. Δεν επέζησε κανείς.

Η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα αποδείξεις για την κατηγορία αυτή.

Το Κίεβο ούτε έχει επιβεβαιώσει ούτε έχει διαψεύσει πως κατέρριψε το μεταγωγικό. Αμφισβητεί τη ρωσική εκδοχή για το ποιοι επέβαιναν στο αεροσκάφος και το τι συνέβη.

Η κυρία Μασκάλκοβα σημείωσε πως βρίσκεται εδώ και κάποιο καιρό σε επαφή με ουκρανούς αξιωματούχους για το ζήτημα της παράδοσης των πτωμάτων των αιχμαλώτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός σε όλη την Ουκρανία λόγω ρωσικών επιθέσεων - Δύο νεκροί και 11 τραυματίες από πλήγματα της Ρωσίας
Στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε εναντίον του κινδύνου να εξαπολυθούν «μαζικά πλήγματα» τη νύχτα, επικαλούμενος «τις υπηρεσίες πληροφοριών μας»
Φωτιά σε πολυκατοικία στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας
WSJ: Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όλο και πιο κοντά στην εμπλοκή τους στον πόλεμο κατά του Ιράν
Σκέφτονται μια σκληρότερη στάση μετά από τις συνεχείς επιθέσεις που έχουν διαταράξει τις οικονομίες τους και τον κίνδυνο η Τεχεράνη να έχει την μακροπρόθεσμη επιρροή στα Στενά του Ορμούζ
Καπνοί από επίθεση στη Σαουδική Αραβία
Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ ταράζει περισσότερο τα νερά στον πόλεμο κατά του Ιράν – Οι ασταμάτητες αντιφάσεις του
Τελειώνει ή δεν τελειώνει ο πόλεμος; Τι γίνεται με τα Στενά του Ορμούζ; Καταστράφηκαν οι δυνάμεις του Ιράν από τους βομβαρδισμούς; Οι εκτιμήσεις του Αμερικανού προέδρου που έπεσαν «έξω»
Ντόναλντ Τραμπ
Ιράν: Χτυπήθηκαν ενεργειακές του εγκαταστάσεις, αντίποινα με πυραυλικές επιθέσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Λίγο νωρίτερα, το Ιράν είχε εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον του Ισραήλ με τις ισραηλινές αντιαεροπορικές δυνάμεις να προσπαθούν να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις
Επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη