Κόσμος

ΟΗΕ: Πρωτόγνωρη για αυτό τον αιώνα η διάρκεια του φαινομένου Λα Νίνια – Θα έχει διάρκεια τριών χειμώνων

Το κλιματικό φαινόμενο, Λα Νίνια, που ευθύνεται κυρίως για την επιδείνωση της ξηρασίας στο Κέρας της Αφρικής, αναμένεται να έχει πρωτόγνωρη διάρκεια για αυτό τον αιώνα ανακοίνωσε ο ΟΗΕ σήμερα (31.08.2022).

Πρόκειται για το πρώτο επεισόδιο του φαινομένου Λα Νίνια αυτό τον αιώνα, που θα έχει διάρκεια τρεις συνεχείς χειμώνες για το βόρειο ημισφαίριο (ή τρία συνεχόμενα καλοκαίρια για το νότιο), σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO).

Αν αυτό το σπάνιο γεγονός επιβεβαιωθεί, θα είναι η τρίτη φορά από το 1950 που το φαινόμενο διαρκεί τρεις συνεχείς χειμώνες, επεσήμανε ο WMO.

Το φαινόμενο Λα Νίνια

Το φαινόμενο Λα Νίνια προκαλεί τη μείωση της θερμοκρασίας της θάλασσας σε τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού, γεγονός που επηρεάζει τις βροχοπτώσεις και το κλίμα κάποιων περιοχών του κόσμου.

Σύμφωνα με τον WMO, το τρέχον επεισόδιο επιδεινώθηκε από την ενίσχυση των αληγών ανέμων από τα μέσα Ιουλίου ως τα μέσα Αυγούστου, λόγω των οποίων επηρεάστηκε η θερμοκρασία και οι βροχοπτώσεις, ενώ αυξήθηκε η ξηρασία αλλά και οι πλημμύρες σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

«Η ξηρασία που εντείνεται στο Κέρας της Αφρικής και στο νότιο τμήμα της Λατινικής Αμερικής έχει το σημάδι της Λα Νίνια, όπως και οι μεγαλύτερες από το κανονικό βροχοπτώσεις στη νοτιοανατολική Ασία και την Αυστραλία», εξήγησε ο Τάαλας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» από το Ισραήλ για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από Βρετανία, Αυστραλία και Καναδά – «Είναι μια ανταμοιβή για τη τζιχαντιστική Χαμάς»
«Το Ισραήλ δεν θα αποδεχτεί κανένα αποσπασματικό και φανταστικό κείμενο που επιχειρεί να το αναγκάσει να αποδεχτεί αδικαιολόγητα σύνορα»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκιντεόν Σάαρ 2
Μαχμούντ Αμπάς: Η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τη Βρετανία είναι ένα «ουσιαστικό και αναγκαίο βήμα»
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος μιλά για ένα αποφασιστικό βήμα προς την ειρήνη, ενώ ένας σκληροπυρηνικός Ισραηλινός υπουργός αντιδρά καλώντας σε άμεση προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς
Βρετανία, Καναδάς και Αυστραλία αναγνωρίζουν το Παλαιστινιακό κράτος - «Η Χαμάς δεν έχει κανένα μέλλον, ούτε σε κυβέρνηση ούτε στην ασφάλεια» λέει ο Κιρ Στάρμερ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε ότι η Μεγάλη Βρετανία αναγνωρίζει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
28
Βατικανό: Ο πάπας Λέων εκφράζει την αλληλεγγύη του με τη «μαρτυρική γη» της Γάζας
Από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο ποντίφικας υπενθύμισε ότι κανένα μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω στη βία, την αναγκαστική εξορία ή την εκδίκηση, καλώντας σε ειρήνη για τον παλαιστινιακό λαό
Ο Πάπας Λέων ΙΔ' 2