Κόσμος

Όλα έτοιμα για την συνάντηση Μέρκελ – Πούτιν

Η κατάσταση στη Συρία, η κρίση της Ουκρανίας, οι σχέσεις με τις ΗΠΑ και τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και ο αγωγός Nord Stream 2, βρίσκονται στο επίκεντρο της ατζέντας της συνάντησης που θα έχει απόψε η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Ανγκελα Μέρκελ με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Βρανδεμβούργο.

Οι δύο ηγέτες θα έχουν σήμερα στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) την δεύτερή τους συνάντηση σε διάστημα τριών μηνών, καθώς η κυρία Μέρκελ τον περασμένο Μάιο είχε επισκεφθεί τον ρώσο Πρόεδρο στην εξοχική του κατοικία, στο Σότσι, ενώ πρόκειται και για την πρώτη επίσκεψη του κ. Πούτιν στην Γερμανία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Τον περασμένο μήνα στην Καγκελαρία είχε πραγματοποιηθεί ανεπίσημη συνάντηση μεταξύ της κυρίας Μέρκελ και του υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον Αρχηγό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βαλερί Γκερασίμοφ, ενώ ο κ. Λαβρόφ αναμένεται να βρεθεί και πάλι στο Βερολίνο τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον, πληροφορίες θέλουν τον κ. Πούτιν να παρίσταται στον γάμο του πρώην Καγκελάριου και Προέδρου του Δ.Σ. της Nord Stream Α.Ε. και της Rosneft Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος θα γίνει στις 5 Οκτωβρίου στο Βερολίνο.

Μετά την ανακοίνωση της συνάντησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον ξενώνα της γερμανικής κυβέρνησης, το Ανάκτορο Μέζεμπεργκ του Βρανδεμβούργου, τα γερμανικά ΜΜΕ κάνουν ευρέως λόγο για «ξεπάγωμα» των γερμανορωσικών σχέσεων, λόγω και της συμπεριφοράς του Προέδρου Τραμπ έναντι της Ευρώπης. Επιπλέον, η κυρία Μέρκελ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε τριμερή συνάντηση για την Συρία, με την συμμετοχή και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έρευνα DNA αποκάλυψε έξι εν ζωή απογόνους της μεγαλύτερης ιδιοφυίας της Αναγέννησης, του Λεονάρντο ντα Βίντσι
Οι επιστήμονες παρουσιάζουν τα ευρήματα 30 ετών γενεαλογικών ερευνών, και τεκμηριώνουν το «οικογενειακό δέντρο» του Λεονάρντο ντα Βίντσι από το 1331, εκτεινόμενο σε 21 γενιές
iStock
Απίστευτο επεισόδιο του Τραμπ με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής στον Λευκό Οίκο: Η «γενοκτονία λευκών» και η ατάκα «λυπάμαι που δεν έχω αεροπλάνο να σου χαρίσω»
Ο Σίριλ Ραμαφόσα είναι «πραγματικά αξιοσέβαστος σε ορισμένους κύκλους» αλλά «λιγότερο αξιοσέβαστος σε άλλους» ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ
O πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόσα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ