Κόσμος

Ολάντ: Καλός συμβιβασμός η συμφωνία στο Eurogroup

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, χαρακτήρισε σήμερα «καλό συμβιβασμό» τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες για την επέκταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας για τέσσερις μήνες, αποφεύγοντας τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

«Για την Ευρώπη και την Ελλάδα βρέθηκε ένας καλός συμβιβασμός», είπε ο Σοσιαλιστής πρόεδρος, στο περιθώριο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αγροτική Έκθεση, στο Παρίσι.

«Στο θέμα της Ελλάδας, αναζητήσαμε μια καλή λύση. Η καλή λύση ήταν να παρατείνουμε τη χρηματοδότηση επιτρέποντας στην Ελλάδα να διασφαλίσει τη μετάβαση και να μπορέσει να τιμήσει τις δεσμεύσεις της. Η καλή λύση ήταν επίσης να της δώσουμε χρόνο ώστε να αναλάβει τις μεταρρυθμίσεις της και να γίνει επίσης σεβαστή η επιλογή των Ελλήνων ψηφοφόρων», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Αθήνα θα πρέπει να καταθέσει την Δευτέρα έναν κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες προτίθεται να αναλάβει οι οποίες θα εξεταστούν και θα εγκριθούν από τους πιστωτές της (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ).

«Η Ευρώπη από την πλευρά της πρέπει να δείξει αξιοπιστία αλλά επίσης και αλληλεγγύη. Αξιοπιστία, επειδή πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε κανόνες οι οποίοι ισχύουν για όλες τις χώρες (…) Αλληλεγγύη, επειδή όταν υπάρχουν χώρες που υποφέρουν είναι θεμιτό να μπορούμε να τους συμπαρασταθούμε ζητώντας τους ταυτόχρονα να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους», εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Η Ελλάδα έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια. Της ζητήθηκαν πολλές θυσίες. Τώρα, πρέπει να δοθεί χρόνος αλλά ταυτοχρόνως να τηρηθούν οι δεσμεύσεις επειδή οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι είναι αυτοί που επέτρεψαν στην Ελλάδα να βγει από την κρίση», συνέχισε ο Ολάντ.

«Αναζητούμε πάντα με την (καγκελάριο της Γερμανίας) Άγγελα Μέρκελ τον σωστό συμβιβασμό, τη σωστή λύση. Και όταν καταφέρνουν να συμφωνήσουν η Γαλλία με τη Γερμανία, ενισχύεται όλη τη Ευρώπη», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Ντόναλντ Τραμπ: «1.700 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη και θα μείνουμε»
Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχαν μακρά συνομιλία στο Οβάλ Γραφείο για τον πνευματικό και γεωπολιτικό ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φτάνει στο Λευκό Οίκο
Νέα Υόρκη: 38χρονος χτύπησε με το αυτοκίνητό του 16χρονη επειδή τον απέρριψε – Βίντεο ντοκουμέντο από την φονική παράσυρση
Το άτυχο κορίτσι εκσφενδονίστηκε και χτύπησε σε στύλο - Στο βίντεο φαίνεται η μητέρα της να τραυματίζεται στα πόδια και να γονατίζει πάνω από το παιδί της φωνάζοντας «κόρη μου, κόρη μου»
Αυτοκίνητο
Αμαζόνιος: Ο πνεύμονας της Γης πεθαίνει μέρα με τη μέρα στη Βραζιλία – Έκταση ίση με την Ισπανία καταστράφηκε σε 40 χρόνια
Μέσα σε τέσσερις δεκαετίες, το τροπικό δάσος της Βραζιλίας έχασε έκταση σχεδόν ίση με εκείνη όλης της Ισπανίας, προειδοποιούν νέα δορυφορικά δεδομένα
Πυρκαγιά στον Αμαζόνιο
Σοκ στην Ιταλία από την αυτοκτονία 14χρονου θύματος bullying και ομοφοβίας - «Κρατήστε μου μία θέση στο σχολείο» οι τελευταίες του λέξεις
Οι συμμαθητές του Πάολο Μέντικο τον φώναζαν στην τάξη «Πάολα» και «κοριτσάκι» - Επιστολές στον Πάπα Λέοντα, την Τζόρτζια Μελόνι και τον υπουργό Παιδείας
Ιταλική αστυνομία