Κόσμος

Ολλανδία: Κατασχέθηκε κοκαΐνη αξίας… 301 εκατ. δολαρίων!

Τα ολλανδικά τελωνεία κατέσχεσαν στο λιμάνι του Ρότερνταμ πάνω από τέσσερις τόνους κοκαΐνης, μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν βρεθεί στα χρονικά, ανακοίνωσε η εισαγγελία χθες Παρασκευή.

Η ποσότητα αυτή ναρκωτικών, η αξία πώλησης της οποίας εκτιμήθηκε πως έφθανε τα 301 εκατομμύρια ευρώ, βρέθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο φορτωμένο ξυλεία από το Σουρινάμ με προορισμό εταιρεία στην Πολωνία.

«Δεν είναι η μεγαλύτερη κατάσχεση που έχει γίνει, είναι όμως όντως μια από τις μεγαλύτερες», είπε εκπρόσωπος της εισαγγελίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα 4.022 κιλά κοκαΐνης που κατασχέθηκαν καταστράφηκαν, διευκρίνισε η εισαγγελία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Πύλη» ναρκωτικών στην Ευρώπη η Ολλανδία

Η Ολλανδία έχει μετατραπεί σε μια από τις κυριότερες πύλες των ναρκωτικών – ιδιαίτερα της κοκαΐνης – που διακινούνται προς την Ευρώπη, κυρίως μέσω του Ρότερνταμ, του μεγαλύτερου λιμανιού της Γηραιάς Ηπείρου.

Το 2005 είχε κατασχεθεί στο λιμάνι αυτό ποσότητα 4.600 κιλών κοκαΐνης και αυτή αποτελεί μέχρι σήμερα «τη μεγαλύτερη κατάσχεση που έχει καταγραφεί ποτέ» στο Ρότερνταμ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας.

Ο ευρωπαϊκός αστυνομικός οργανισμός Europol ανέφερε σε έκθεσή του νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως Βέλγιο και Ολλανδία είναι οι κυριότερες πύλες εισόδου της κοκαΐνης με προορισμό τις αγορές της Ευρώπης.

Καταγράφεται αύξηση των διακινούμενων ποσοτήτων κοκαΐνης, ιδίως από την Κολομβία, με συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος να χρησιμοποιούν τα λιμάνια του Ρότερνταμ, του Αμβούργου (Γερμανία) και της Αμβέρσας (Βέλγιο) για να προμηθεύονται ναρκωτικά και να τα διανέμουν πρωτίστως από την Ολλανδία στην υπόλοιπη Ευρώπη, σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Συνεργασία στον Τομέα της Επιβολής του Νόμου.

Τον Φεβρουάριο, κοινή επιχείρηση των βελγικών, των ολλανδικών και των γερμανικών διωκτικών αρχών επέτρεψε να κατασχεθεί ποσότητα-ρεκόρ στο Αμβούργο και στην Αμβέρσα – 23 τόνοι κοκαΐνης – που είχε προορισμό την Ολλανδία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ράμα Ντουουάτζι: Σύρια καλλιτέχνης και εκπρόσωπος της γενιάς Ζ, η Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης
Ποια είναι η 28χρονη σύζυγος του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι - Η γνωριμία της το 2021 μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Hinge, ο πολιτικός γάμος και ο ρόλος της πίσω από τα φώτα
Η Ράμα Ντουουάτζι με τον Ζοχράν Μαμντάνι
YouTuber του μότοκρος o ένας από τους συλληφθέντες της «κλοπής του αιώνα» στο Λούβρο - Κατόπιν παραγγελίας η ληστεία, είπαν οι δύο δράστες στις απολογίες τους
Ο ένας ληστής ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι θα έκανε διάρρηξη στο Λούβρο, και ο άλλος νόμιζε ότι έκανε διάρρηξη σε ένα κλειστό κτίριο, άδειο από επισκέπτες την Κυριακή
Το μουσείο του Λούβρου
Η Ρώμη σε πένθος: Μεσίστιες οι σημαίες για τον νεκρό εργάτη στον Πύργο των Κόμηδων – Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για εξ αμελείας ανθρωποκτονία
Οι εισαγγελείς ερευνούν αν η εταιρεία που ανέλαβε τα έργα συντήρησης του πύργου σεβάστηκε τους κανονισμούς ασφαλείας κι αν οι εργάτες ήταν ασφαλισμένοι
Ο Πύργος των Κόμηδων στη Ρώμη που έγινε ερείπια