Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ολλανδία – κορονοϊός: Αύξηση 44% στα νέα κρούσματα και μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία

Ολλανδία Κορονοϊός

Αύξηση 44% κατέγραψαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ολλανδία την τελευταία εβδομάδα.

Αποτέλεσμα της αύξησης των κρουσμάτων είναι πολλά νοσοκομεία στην Ολλανδία να περικόπτουν τις υπηρεσίες τους φροντίδας άλλων ασθενειών, ώστε να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων Covid-19.

Τα κρούσματα ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τα τέλη Ιουλίου, στα 25.751, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και αυξήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, μετά τη χαλάρωση πολλών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στην Ολλανδία τον περασμένο μήνα.

Την ίδια ώρα, καταμετρήθηκαν 48 θάνατοι από τη νόσο covid-19, ο διπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας, με πληθυσμό 17,5 εκατομμύρια κατοίκους, αυξήθηκαν κατά ένα πέμπτο σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα και ανέρχονται πλέον στα επίπεδα των αρχών Σεπτεμβρίου.

Αυτό ανάγκασε νοσοκομεία της χώρας να περικόψουν υπηρεσίες τακτικής περίθαλψης, ακυρώνοντας προγραμματισμένα χειρουργεία ή περιορίζοντας τις επεμβάσεις στα σοβαρότερα περιστατικά, ιδίως στις περιοχές όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά.

«Οι περισσότεροι που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με την Covid-19 δεν έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε σήμερα το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ολλανδίας.

«Στις μονάδες εντατικής θεραπείας πρόκειται για τους 4 από τους 5 ασθενείς».

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, το 83% του ενήλικου πληθυσμού στην Ολλανδία έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις