Κόσμος

Ολυμπιακοί Αγώνες: 45 αρχηγοί κρατών στην τελετή έναρξης του Ρίο

Σαράντα πέντε αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ανάμεσά τους οι πρόεδροι Φρανσουά Ολάντ (Γαλλία), Μαουρίτσιο Μάκρι (Αργεντινή) και Χουάν Μανουέλ Σάντος (Κολομβία), θα παραστούν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας Ζοσέ Σέρα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο πρόεδρος της Παραγουάης, Οράσιο Κάρτες, θα παρακολουθήσουν επίσης την τελετή έναρξης στις 5 Αυγούστου στο στάδιο Μακαράνα.

Νωρίτερα, ο προσωρινός πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ και η κυβέρνησή του θα υποδεχθούν τους 1.500 καλεσμένους για ένα κοκτέιλ στους χώρους του υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης 55 υπουργοί Αθλητισμού από όλο τον κόσμο θα παραστούν στην τελετή έναρξης.
Λιγότερο από δύο εβδομάδες από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, το θέμα της ασφάλειας συνιστά μείζονα ανησυχία για τους διοργανωτές, η οποία γίνεται εντονότερη μετά τη σειρά των πολύνεκρων επιθέσεων σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι αρχές της Βραζιλίας έχουν προβλέψει να αναπτύξουν μόλις αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 85.000 στρατιώτες και αστυνομικούς για την προστασία των προσωπικοτήτων, των περισσοτέρων από 10.000 αθλητών και των τουριστών, που αναμένεται να είναι 500.000.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ιρανός πρόεδρος ανακοίνωσε «το τέλος του πολέμου των 12 ημερών που επιβλήθηκε» στη χώρα του - Πανηγυρισμοί στους δρόμους
«Σήμερα, μετά την ηρωική αντίσταση του μεγάλου έθνους μας, γινόμαστε μάρτυρες της σύναψης εκεχειρίας και του τέλους αυτού του 12ήμερου πολέμου»
Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν 12