Ο Ινάκι Μπλάνκο εισαγγελέας της πολιτεία Γκερέρο, ανέφερε ότι δύο ύποπτοι εγκληματίες της οργάνωσης “Guerreros Unidos” από τους συνολικά 30 υπόπτους που συνελήφθησαν, ομολόγησαν ότι εμπλέκονται άμεσα στη δολοφονία των φοιτητών.
Ο εισαγγελέας Μπλάνκο τόνισε επίσης ότι 28 πτώματα έχουν εντοπιστεί σε ομαδικό τάφο κοντά στην πόλη Ιγκουάλα. Σύμφωνα με τον ίδιο θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να καθοριστεί με βεβαιότητα μετά από γενετικές εξετάσεις ότι τα πτώματα που έχουν εντοπιστεί ανήκουν πράγματι στους αγνοούμενους φοιτητές.
Ο ομαδικός τάφος εντοπίστηκε το Σάββατο, από τις ομολογίες μερικών από τα 30 άτομα που συνελήφθησαν ως ύποπτα για την υπόθεση της εξαφάνισης των φοιτητών. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 22 πολιτειακοί αστυνομικοί και μέλη του τοπικού καρτέλ ναρκωτικών.
Οι αρχές υποπτεύονται ότι οι αστυνομικοί και τα μέλη του καρτέλ των ναρκωτικών ενήργησαν από κοινού κατά των φοιτητών οι οποίοι συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα σε διαδηλώσεις κατά του νέου εκπαιδευτικού συστήματος.
Τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των φοιτητών κατέστειλε με απίστευτη βιαιότητα η τοπική αστυνομία με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι άνθρωποι να σκοτωθούν πολλοί από πυρά αγνώστων. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν δεκάδες φοιτητές αμέσως μετά τα επεισόδια να μεταφέρονται με αυτοκίνητα της αστυνομίας σε ένα άγνωστο προορισμό.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: EFE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρήκαν μαζικό τάφο σε περιοχή όπου αγνοούνται 43 φοιτητές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Aπίστευτο βίντεο με ένα φάντασμα να “τρέχει” έξω από αστυνομικό σταθμό
Φρίκη! Έβγαλε τα μάτια του γιου της, στο όνομα του Σατανά! (video)
Η Γη άνοιξε στα δύο! Ρωγμή-μυστήριο στο Μεξικό (βίντεο)
Στοιχεία σοκ για τον πόλεμο των καρτέλ ναρκωτικών – 22.322 αγνοούμενοι στο Μεξικό σε 8 χρόνια!