Κόσμος

Ομπάμα προς Μουσουλμάνους: προστατεύστε τους Αμερικανούς

Καθώς οι βίαιες διαδηλώσεις κατά του δυτικού κόσμου αυξάνονται, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από τους ηγέτες του μουσουλμανικού κόσμου να συμβάλουν στην ασφάλεια των Αμερικανών, που βρίσκονται σε μουσουλμανικές χώρες.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε προς τον μουσουλμανικό κόσμο είναι ότι, αναμένουμε από εσάς να συνεργαστείτε μαζί μας, για την ασφάλεια των πολιτών μας», δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια ηχογραφημένης συνέντευξης στον Ντέιβιντ Λέτερμαν του CBS.

«Περιμένουμε πλήρη συνεργασία μαζί τους, διότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει ο κόσμος», συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, που έχει διατάξει να αυξηθούν τα μέτρα ασφάλειας στις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές, κυρίως στον μουσουλμανικό κόσμο.

«Με εξαπάτησαν» λέει ο ιδιοκτήτης του στούντιο όπου γυρίστηκε η ταινία

Ο άνθρωπος που διέθεσε τις τηλεοπτικές του εγκαταστάσεις για να γυριστεί η επίμαχη ταινία που προσέβαλε τον Μωάμεθ δηλώνει τώρα πως… εξαπατήθηκε από τους παραγωγούς σχετικά με το περιεχόμενό της.

Σε ανακοίνωσή του που «ανέβασε» στο blog γνωστής Αμερικανής ακτιβίστριας κατά του ισλάμ, ο Τζόζεφ Νασράλα (κόπτης χριστιανός ακτιβιστής), ιδρυτής της οργάνωσης Media for Christ που εδρεύει στην Καλιφόρνια, δήλωσε ότι έπεσε θύμα “παραπληροφόρησης και δυσφήμισης” και ότι ο κυριότερος παραγωγός της ταινίας αλλοίωσε το περιεχόμενό της χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει.

Η οργάνωση Media for Christ διαθέτει δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο, το The Way TV. Ο Νασράλα υποστηρίζει ότι τον περασμένο χρόνο τον προσέγγισε ο Νακούλα Μπασιλέι Νακούλα, τον οποίο περιέγραψε ως παραγωγό της ταινίας, και του πρότεινε να γυρίσουν μια ταινία με θέμα τον διωγμό των χριστιανών στην Αίγυπτο.

Ο Νακούλα, ο οποίος κατηγορείται για τραπεζικές απάτες, ανακρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από τις ομοσπονδιακές αρχές σχετικά με πιθανές παραβιάσεις των όρων αναστολής του και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και τα ίχνη του αγνοούνται.

Ο Νασράλα αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι ο Νακούλα του είχε πει πως η ταινία θα έχει τίτλο “Desert Warrior” (“Μαχητής της Ερήμου”) και θα πραγματεύεται τον πολιτισμό της ερήμου σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση”.

Η ανακοίνωσή του αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Atlasshrugs2000, την οποία διαχειρίζεται η Πάμελα Γκέλερ, ακτιβίστρια που έχει διοργανώσει αντι-ισλαμικές διαδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και κάποιες κατά την κατασκευής ισλαμικού κέντρου κοντά στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, στο Διεθνές Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τελευταία λεπτά της ζωής του Αμερικανού πρέσβη σε video

Διάταγμα θανάτου για τους συντελεστές της ταινίας με τον Μωάμεθ

Γυναίκα καμικάζι σκόρπισε το θάνατο στην Καμπούλ – Επίθεση «απάντηση» στην ταινία που προσέβαλε τον Μωάμεθ!

 

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις των μουσουλμάνων για την αμερικανική ταινία

Αυτός είναι ο δημιουργός της ταινίας που ξεσήκωσε όλο τον Αραβικό κόσμο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Mirror: Οι φωτιές στην Αιγιάλεια έκαναν στάχτη το όνειρο οικογένειας από τη Βρετανία για μια νέα ζωή στην Πελοπόννησο – «Δεν χάσαμε μόνο ένα σπίτι»
Το δημοσίευμα περιγράφει πώς το σπίτι που έχτισαν με κόπο καταστράφηκε ολοσχερώς λίγες ημέρες πριν από τη μόνιμη εγκατάστασή τους στην Ελλάδα
Βρετανοί, φωτιά Πελοπόννησος 19
Ανακατατάξεις στο τμήμα AI της Google: Ο Ντέμης Χασάμπις αναβαθμίζεται σε πρόεδρο της DeepMind και επικεφαλής επιστήμονα της Alphabet
Ο Τζεφ Ντιν και ο Σαντζάι Γκεμαβάτ αποχωρούν για να ιδρύσουν τη Discovery Loop, ενώ ο Κοράι Καβουκτσούογλου αναλαμβάνει διευρυμένες αρμοδιότητες στη μονάδα τεχνητής νοημοσύνης
Ντέμης Χασάμπης