Κόσμος

Ονδούρα: Με αυτά τα πλαστά ελληνικά διαβατήρια ήθελαν να μπουν στις ΗΠΑ οι πέντε Σύροι

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση πως στην Ονδούρα συνελήφθησαν πέντε Σύροι που προσπάθησαν να περάσουν στις ΗΠΑ με πλαστά ελληνικά διαβατήρια στην κατοχή τους.

Οι πέντε Σύροι έφτασαν στο αεροδρόμιο της Τονκοντίν όπου και συνελήφθησαν. Ανακρίθηκαν επί ώρες. Είχαν στην κατοχή τους ελληνικά διαβατήρια, τα οποία αποδείχθηκε πως ήταν πλαστά. Οι αρχές της Ονδούρας ζήτησαν τη βοήθεια της ελληνικής διπλωματικής αποστολής.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως οι πέντε συλληφθέντες σχετίζονται με την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, την ευθύνη για την οποία έχουν αναλάβει οι τζιχαντιστές και το Ισλαμικό Κράτος.

Οι πέντε Σύροι έφτασαν στην Ονδούρα με πτήση της Αβιάνκα από το Σαν Σαλβαδόρ. Οι αρχές της Ονδούρας πιστεύουν πως τελικός τους προορισμός ήταν το Σαν Πέδρο Σούλα, από το οποίο στη συνέχεια θα επιχειρούσαν να περάσουν στις ΗΠΑ οδικώς.

Τα ονόματα στα οποία έχουν εκδοθεί τα πλαστά διαβατήρια είναι: Μπουζας Βασιλειος, Τζεμπελίκος Αλέξανδρος, Μπέλλιος Αναστάσιος, Κυριμόπουλος Χαράλαμπος, Μαρινάκης Κωνσταντίνος.

Από την ανάκριση και τη συνεργασία των Ελλήνων διπλωματών με τις αρχές της Ονδούρας διαπιστώθηκε ότι οι πέντε Σύροι είχαν αποκτήσει τα πλαστά διαβατήρια από την Ελλάδα. “Από την Ελλάδα πληροφορηθήκαμε πως θα έρχονταν στην Ονδούρα. Τα διαβατήρια εκλάπησαν εκεί, δεν είναι τα αληθινά τους ονόματα, βρισκόμαστε σε διαδικασία να τους ταυτοποιήσουμε” ανέφερε ο Ανίμπαλ Μπάκα, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πηγή: americalatina.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δεν βλέπει κανένα νόημα στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία – Χάνεται και η τελευταία ελπίδα στη Γάζα
Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων έχουν μετατρέψει μεγάλο μέρος της Γάζας σε σωρούς από συντρίμμια και στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους
Βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας
Φρίντριχ Μερτς: Ο πρώτος καγκελάριος που δεν εκλέχτηκε από τον α’ γύρο – «Πρέπει να σκεφτεί γιατί δεν τον στήριξαν»
Πώς κάλυψαν τα γερμανικά ΜΜΕ την ανταρσία των βουλευτών στον νέο καγκελάριο - Η ταπεινωτική ήττα του και το σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία της Γερμανίας
Φρίντριχ Μέρτς
Πολεμική νύχτα για Ινδία και Πακιστάν: Το Νέο Δελχί έστειλε πυραύλους στο Κασμίρ – «Απάντησαν» με αντίποινα
Η Ινδία χτύπησε σε έξι τοποθεσίες στο Πακιστάν που απάντησε με πυρά πυροβολικού - Οκτώ Πακιστανοί έχουν σκοτωθεί και άλλοι 35 έχουν τραυματιστεί από τα ινδικά πλήγματα, σύμφωνα με τον νέο επίσημο απολογισμό
Η Ινδία επιτέθηκε στο Πακιστάβ 3
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο