Κόσμος

«Όργιο» τουρκικών προκλήσεων και παραβιάσεων στην Κύπρο

Η κατακόρυφη αύξηση των τουρκικών προκλήσεων δεν θεωρείται ως ένα τυχαίο γεγονός, καθώς δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί αναλυτές που την διασυνδέουν με ευρισκόμενες πλέον σε βαθύ τέλμα συνομιλίες για το Κυπριακό που οδηγούνται πλέον σε πλήρες "ναυάγιο" και μάλιστα την ώρα που η Λευκωσία ετοιμάζεται εντός των επομένων μηνών να προχωρήσει σε εξορύξεις στην ΑΟΖ της.

Την Τετάρτη (1/3) στις 10 το πρωί, σχηματισμός πέντε τουρκικών μαχητικών σε σχηματισμό, προερχόμενα από Τουρκία, εισήλθαν στο FIR Λευκωσίας από την περιοχή του Ακρωτηρίου του Αποστόλου Αντρέα. Ο σχηματισμός αυτός των 5 μαχητικών αεροσκαφών έφτασαν ως και την Αμμόχωστο από όπου πλέον ακολούθησαν πορεία κατά μήκος των νότιων ακτών της Κύπρου.

Διαβάστε το ρεπορτάζ στο newsit.com.cy

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Εξετάζει αποκλιμάκωση του πολέμου και μεταφορά της ευθύνης για το Στενά του Ορμούζ σε άλλες χώρες
«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, καθώς εξετάζουμε τη σταδιακή ολοκλήρωση των στρατιωτικών μας επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή σε ό,τι αφορά το τρομοκρατικό καθεστώς του Ιράν»
Ντόναλντ Τραμπ
Η Μέση Ανατολή στις φλόγες: Ο Τραμπ μιλάει για αποκλιμάκωση χωρίς «κατάπαυση του πυρός» και ετοιμάζεται να στείλει χερσαίες δυνάμεις
Οι ΗΠΑ φέρονται έτοιμες να κάνουν κατάληψη στο νησί Χαργκ για να πιέσουν το Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ - Η Τεχεράνη απαντά με πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ και με επανεμφάνιση του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Λίβανος