Κόσμος

Οργισμένος ο Σαλβίνι με Γαλλία! Την κατηγορεί για υποκρισία στο μεταναστευτικό

Οι μετανάστες δημιουργούν και πάλι θέμα στις σχέσεις ανάμεσα στην Ιταλία και την Γαλλία, με το Ματέο Σαλβίνι να μιλά για υποκρισία.

Ο Ματέο Σαλβίνι, υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Λέγκα, επανέλαβε τις έντονες επικρίσεις του εναντίον της Γαλλίας.

«Γαλλική υποκρισία», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Σαλβίνι υπογραμμίζοντας ότι η Γαλλία δεν απάντησε σε καμία από τις εκκλήσεις για βοήθεια που απηύθυνε η Ρακέτε, την οποία πλέον το Παρίσι παρουσιάζει ως «ηρωίδα».

«Οι Γάλλοι έχουν σχέσεις με μια ΜΚΟ που κάνει πολιτική στην Ιταλία και με ένα πρόσωπο που χτύπησε σκάφος της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή Ιταλών στρατιωτικών», υπογράμμισε ο Σαλβίνι.

Η Καρόλα Ρακέτε συνελήφθη στα τέλη Ιουνίου επειδή παραβίασε την εντολή των ιταλικών αρχών και ελλιμένισε το πλοίο της στο οποίο επέβαιναν 40 μετανάστες στη Λαμπεντούζα. Η 32χρονη Γερμανίδα κατηγορείται για παράνομη διακίνηση μεταναστών και πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον ιταλικού δικαστηρίου στις 18 Ιουλίου. Η Πία Κεμπ επίσης διώκεται από την ιταλική δικαιοσύνη.

Η πόλη του Παρισιού θα τιμήσει με το μετάλλιο Grand Vermeil τις δύο πλοιάρχους του πλοίου Sea Watch 3, την Καρόλα Ρακέτε και την Πία Κλεμπ, προκειμένου να επαναλάβει «τη στήριξή της στις γυναίκες και τους άνδρες που καθημερινά κάνουν διασώσεις μεταναστών», όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή.

Εξάλλου η δημαρχία της γαλλικής πρωτεύουσας θα προσφέρει έκτακτη βοήθεια ύψους 100.000 ευρώ στην ΜΚΟ SOS Mediterranee «για μια νέα εκστρατεία διάσωσης μεταναστών στη θάλασσα».

Με αφορμή αυτή την απόφαση η επικεφαλής ενός μικρού ιταλικού, ακροδεξιού κόμματος, η Τζόρτζια Μελόνι, μποϊκόταρε ]τη δεξίωση στην πρεσβεία της Γαλλίας για τη γιορτή της 14ης Ιουλίου.

Περίπου είκοσι μέλη του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» (Fratelli d’ Italia) διαδήλωσαν αργά το απόγευμα έξω από τη γαλλική πρεσβεία στη Ρώμη την ώρα που έφταναν Ιταλοί πολιτικοί για να παραστούν στη δεξίωση.

«Εκτός από το γεγονός ότι τίμησε την πλοίαρχο του Sea Watch 3, το Παρίσι έκανε δωρεά ύψους 10.000 ευρώ στη ΜΚΟ SOS Mediterranee προκειμένου να προχωρήσει σε νέες αποστολές διάσωσης. Φυσικά υποθέτω ότι αυτές οι αποστολές θα καταλήξουν στα γαλλικά λιμάνια, σωστά;», διερωτήθηκε η Μελόνι στον λογαριασμό της στο Facebook. Κατήγγειλε μάλιστα στις «νέες απαράδεκτες προκλήσεις του Παρισιού».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε «το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο» – Περιλαμβάνει 694 εκατομμύρια τόνους ορυκτών
Εκτεταμένες έρευνες στην επαρχία του Εσκισεχίρ έφεραν στο φως περίπου 12,5 εκατομμύρια τόνους οξειδίων σπάνιων γαιών, καθώς και σημαντικά κοιτάσματα βαρίτη και φθορίτη
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καταγγέλλει το Ισραήλ: «Μου ποδοπάτησαν το καπέλο βατραχάκι και έγραψαν άσεμνα γκράφιτι στη βαλίτσα μου»
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ήταν μία από τους 437 ακτιβιστές, βουλευτές και δικηγόρους που ξεκίνησαν από τη Βαρκελώνη για να παραδώσουν βοήθεια στη Γάζα, στην αποστολή του στολίσκου Sumud, η οποία αναχαιτίστηκε
Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ (στο κέντρο) φτάνει για να επιβιβαστεί σε πλοίο που συμμετέχει σε μια πολιτειακή νηοπομπή με προορισμό τη Γάζα 18
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλεί τη Βόρεια Μακεδονία να τροποποιήσει το σύνταγμά της αν θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ
Οι «βουλγαρικές απαιτήσεις» προς τη χώρα μας δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η Χαμάς παραδίδει τις σορούς ακόμη 2 Ισραηλινών ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό – «Είναι οι τελευταίες που βρήκαμε» λέει η οργάνωση
Η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και έχει επιστρέψει όλους τους ζωντανούς ομήρους στο Ισραήλ, καθώς και τις σορούς όλων των νεκρών ομήρων «στους οποίους μπόρεσε να φτάσει»
Άνθρωποι μεταφέρουν το φέρετρο με τη σορό του Ισραηλινού στρατιώτη Ντάνιελ Σιμόν Περέζ, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και η σορός του απήχθη και αργότερα επιστράφηκε στο Ισραήλ στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων-ομήρων και κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς