Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Oscars: Κίμελ τρολάρει… Γουόρεν Μπίτι!

Όσκαρ Κίμελ

Βραβεία Όσκαρ 2017: Ο Γουόρεν Μπίτι ανακοινώνει την Καλύτερη Ταινία της χρονιάς. Αλλά κάνει… λάθος. Η γκάφα του δεν ξεχνιέται. Και σιγά μην την άφηνε ο παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ ασχολίαστη.

Το τραγελαφικό περιστατικό των περσινών Όσκαρ δεν μπορούσε να λείπει από την έναρξη του Τζίμι Κίμελ. Πως να λείπει άλλωστε; Κάτι ανάλογο δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στα 89 χρόνια των βραβείων.

Θυμηθείτε εκείνη τη στιγμή που ο Γουόρεν Μπίτι “δίνει” το Όσκαρ στο La La Land ενώ νικήτρια ήταν η ταινία Moonlight!

Κίμελ: Μη σηκωθείτε αμέσως…

Ο παρουσιαστής των Όσκαρ (για δεύτερη φορά) εμφανίστηκε στη σκηνή με το σμόκιν του μετά τη ρετρό ασπρόμαυρη έναρξη. Και αφού είπε τα… τετριμμένα τύπου «είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι ξανά ανάμεσα σε τόσες ταλαντούχες γυναίκες και τόσο ταλαντούχους άνδρες», έριξε το… φαρμάκι του.

«Φέτος, αν ακούσετε το όνομά σας, μη σηκωθείτε αμέσως, δώστε μας λίγο χρόνο να σιγουρευτούμε…».

Ο Γουάινστιν

Ο Κίμελ μίλησε και για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, τον άλλοτε κραταιό παραγωγό του Χόλιγουντ που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση από σχεδόν 100 γυναίκες.

Ο Γουάινστιν διαγράφηκε από την Ακαδημία. «Μόνο άλλο ένα μέλος της Ακαδημίας είχε την ίδια ποινή, επειδή… έδινε τα screeners του», είπε αστειευόμενος ο Κίμελ.

Προέτρεψε το Χόλιγουντ να αντιμετωπίσει τη σεξουαλική παρενόχληση, ώστε «οι γυναίκες να έχουν ν’ ασχοληθούν μ’ αυτήν μόνο… σ’ όλα τα υπόλοιπα πεδία της ζωής, σ’ όλο τον υπόλοιπο κόσμο».

Και… δώρο jet ski

Ο Τζίμι Κίμελ, κιμπάρης γαρ, ενημέρωσε τους «καλεσμένους» του πως μπορούν να πάρουν δώρο κι ένα jet ski φεύγοντας. Όχι όλοι. Όσοι κερδίσουν Όσκαρ. Με έναν όρο: δεν θα μιλήσουν πολύ στους ευχαριστήριους λόγους τους!

Ο Τραμπ και η ελπίδα

Αυτή η ατάκα δεν ήρθε στην έναρξη. Ήρθε όταν ο Κίμελ παρουσίασε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ.

Είπε ότι από τις υποψηφιότητες καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει σκοτάδι αλλά και ελπίδα. «Εκτός από τον Λευκό Οίκο όπου η ελπίδα παραιτήθηκε την Τετάρτη». Εννοούσε την στενή σύμβουλο του Τραμπ, Χόουπ Χικς.

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις