Κόσμος

“Οσοι έχουν διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας”

Αυτό τονίζει ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης με δημόσια παρέμβασή του.

Πόσον καιρό ακόμη, τα εκατομμύρια των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ ατόμων, θα αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας στην Ευρώπη, αναρωτιέται ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου Ευρώπης Νίλς Μόιζνιεκς.

Με δημόσια παρέμβαση του, ο επίτροπος χαρακτηρίζει αφόρητη την κατάσταση που βιώνουν τα άτομα διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού στην Ευρώπη, υφιστάμενα τις επιπτώσεις προκαταλήψεων, στιγματισμού και σε πολλές περιπτώσεις της βίας.

Χαρακτηρίζει, επίσης, ως «σοβαρό εμπόδιο» για την πλήρη απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων, το γεγονός ότι, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τους αρνούνται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι.

Αναφέρεται ιδιαίτερα, στην ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας που προωθείται ή εφαρμόζεται σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που, όπως υπογραμμίζει, συνιστά δυνητική απαγόρευση σ’ ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως η δημοσίευση άρθρων, διάδοση των θεμάτων και των προβλημάτων που απασχολούν τα άτομα διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού καθώς και τη διεξαγωγή ομιλιών και εκδηλώσεων.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οικουμενικά και πρέπει να εφαρμόζονται σε όλους», κατέληξε ο επίτροπος, τονίζοντας ότι, οι πολιτικοί, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων έναντι αυτών των ανθρώπων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3